Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παρί Σ.Ζ – Μονακό: Περίπατος για τους Παριζιάνους
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρί Σ.Ζ – Μονακό: Περίπατος για τους Παριζιάνους

Παρί Σ.Ζ - Μονακό: Φοβερό παιχνίδι με 7 τέρματα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Στο Παρκ ντε Πρινσές στο Παρίσι, η Παρί Σ.Ζ., φιλοξένησε χθες (24/11) την Μονακό για το ντέρμπι πρωτοπόρων της 13ης αγωνιστικής της Ligue 1. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μόνο στα “χαρτιά” καθώς η επικράτηση της Παρί (5-2) έδειξε ότι και αυτή τη σεζόν είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Το ματς

Η Παρί Σεν Ζερμέν μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι με τη Μονακό επικρατώντας με 5-2 με την ομάδα του Κιλιάν Εμπαπέ να αυξάνει στους έξι τους βαθμούς της διαφοράς από τους Μονεγάσκους. Η Μονακό σκόραρε πρώτη στο χθεσινό παιχνίδι, όμως το γκολ στο 14ο λεπτό δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ του Βαντερσον. Οι γηπεδούχοι όμως, στο 18ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με κοντινή προβολή του Ράμος μετά από ασθενή απόκρουση του Κεν. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν γρήγορα καθώς στο 22ο ο Ντοναρούμα κράτησε περισσότερο τη μπάλα απ’ ότι έπρεπε, έκανε λάθος διώξιμο, πάνω στον Μιναμίνο, ο οποίος ήταν μέσα στην περιοχή, έκανε το κοντρόλ και σουτ για να ισοφαρίσει στο 1-1. Η Παρί κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα στο 39ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εμπαπέ με τον διεθνή Γάλλο επιθετικό να μην πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του.

2ο ημίχρονο (Τα τρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά και για τις δύο ομάδες)

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Μονακό να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης και την Παρί να έχει απλά τον έλεγχο του αγώνα. Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ στην πρώτη τους φάση στο δεύτερο μέρος με τον Ντεμπελέ σε βαθιά μπαλιά του Ρούιζ, ο Γάλλος διεθνής εξτρέμ, έφερε με υπέροχο τακουνάκι τη μπάλα μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και με σουτ από δύσκολη γωνία έκανε το 3-1. Το δεύτερο γκολ ήρθε ξανά από τους γηπεδούχους στο 72ο λεπτό, όταν έκλεψε τη μπάλα, ο Εμπαπέ έδωσε στον Βιτίνια, ο οποίος έκανε ένα πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής για να γράψει το 4-1.

Η Μονακό είχε απάντηση, όπου τα πήγαινε εξαιρετικά μέχρι εκείνο το διάστημα κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ και να μειώσει το σκορ στο 75ο λεπτό όταν ο Μπαλόγκουν έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία πάσα, πλάσαρε τον Ντοναρούμα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κόλο Μουανί (ο σκόρερ του δεύτερου γκολ στο παιχνίδι Ελλάδα – Γαλλία) στις καθυστερήσεις του αγώνα 90+6, με πλασέ από το ύψος του πέναλτι και με τους παίκτες της Παρί να εκμεταλλεύονται ένα ακόμη λάθος στην άμυνα της Μονακό.

Η βαθμολογία

Μετά και από αυτή τη νίκη της η Παρί Σ.Ζ., πλέον προηγείται στη βαθμολογία, η οποία έχει ως εξής:

Τα σημερινά παιχνίδια της 13η αγωνιστική (25/11):

Κλερμόν – Λανς (18:00)

Στρασβούργο – Μαρσέιγ (22:00)

Τα αυριανά παιχνίδια της 13η αγωνιστικής (26/11)

Νις – Τουλούζ (14:00)

Λοριάν – Μετς (16:00)

Μονπελιέ – Μπρεστ (16:00)

Ναντ – Χάβρη (16:00)

Ρεν – Ρεμς (18:05)

Λυών – Λιλ (21:45)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις