Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική Ελλάδας: Πώς η ομάδα μας περνάει στο Euro
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Πώς η ομάδα μας περνάει στο Euro

Εθνική Ελλάδας: Ποια είναι τα 2 καινούργια πρόσωπα στην ομάδα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Οι προκριματικοί όμιλοι του Euro 2024 έχουν φτάσει στην τελική ευθεία, η τελική φάση γνωρίζει ήδη 17 από τις 24 ομάδες, τα τρία playoffs είναι έτοιμα να σχηματιστούν και η Εθνική Ελλάδας περιμένει να δώσει δύο μάχες για να σφραγίσει το δικό της εισιτήριο για την Γερμανία.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα κλείσουν αρκετές από τις ανοιχτές υποθέσεις της διοργάνωσης, τον Δεκέμβριο θα γραφτεί η επόμενη πράξη με την κλήρωση των έξι ομίλων της τελικής φάσης και η τελευταία πράξη θα γραφτεί τον Μάρτιο με τα τρία playoffs, ώστε στις 14 Ιουνίου να γίνει απρόσκοπτα η σέντρα στην “Άλιαντς Αρένα” του Μονάχου στην Γερμανία.

Ο τελικός της Λιουμπλιάνας και η Ελλάδα

Ο τελευταίος ανοιχτός “όμιλος” είναι ο 8ος, ο οποίος περιλαμβάνει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Η Δανία διασφάλισε την πρωτιά του ομίλου στο ντέρμπι κορυφής με τη Σλοβενία, η οποία με τη σειρά της ψάχνει την πρόκριση στο ντέρμπι της 2ης θέσης με το Καζακστάν. Αυτό με τη σειρά του, αν δεν καταφέρει να νικήσει και να προσπεράσει την ομάδα του Άντραζ Σπόραρ, θα αγωνιστεί με την Ελλάδα στα ημιτελικά των playoffs για την πρώτη συμμετοχή του στα τελικά μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου είναι ως εξής:

1η Δανία

2η Σλοβενία

3η Καζακστάν

4η Φινλανδία

5η Bόρεια Ιρλανδία

6η Σαν Μαρίνο

Η σύνθεση των τριών playoffs

Το Καζακστάν αποτελεί τη μοναδική εκκρεμότητα στο playoffs που προκύπτει από τη League C του Nations League, αφού ήδη οι Ελλάδα, Γεωργία και Λουξεμβούργο έχουν κλείσει θέση. Με τα τρέχοντα δεδομένα, οι Καζάκοι θα αντιμετωπίσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας και ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Λουξεμβούργο για μια θέση στο Euro 2024. Αν το Καζακστάν προκριθεί απευθείας, το Λουξεμβούργο γίνεται αρχικός αντίπαλος της Εθνικής ομάδας και το Αζερμπαϊτζάν αντίπαλος της Γεωργίας.

Υπάρχουν όμως ακόμα δύο διαδικασίες playoffs, για τις οποίες υπάρχουν ακόμη περισσότερα ανοιχτά μέτωπα. Γι’ αυτήν που συνδέεται με τη League B, το Ισραήλ, η Βοσνία και η Φινλανδία έχουν κλειδώσει θέση και περιμένουν τους αντιπάλους τους. Η Ουκρανία κρίνει τα πάντα, αφού αν δεν νικήσει την Ιταλία, θα συμπληρώσει την τετράδα, όμως αν τα καταφέρει, το κενό καλύπτει η Ισλανδία. Στην τρίτη διαδικασία, αυτή που προκύπτει από ομάδες της League A, η Πολωνία αποτελεί τη μοναδική βεβαιότητα. Η Ιταλία θα έχει δεύτερη ευκαιρία εκεί αν δεν τα καταφέρει κόντρα στην Ουκρανία, όπως και η Κροατία και η Τσεχία αν δεν πετύχουν στις δικές τους αποστολές. Η Ουαλία θα πάρει τη θέση των Κροατών αν αυτοί περάσουν απευθείας, ενώ υπάρχει και η Εσθονία, η οποία εντάσσεται εκεί ως καλύτερη ομάδα της League D, σε περίπτωση που μείνουν μόνο τρεις διαθέσιμες ομάδες της League A για τα συγκεκριμένα playoffs.

Ο Πογιέτ έκλεισε άλλα δύο άτομα στην Εθνική

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Γκουστάβο Πογέτ κάλεσε τους Κάρλος Ζέκα και Χάρη Τσιγγάρα για το παιχνίδι της Τρίτης (21/11, 21:45, ALPHA) στην OPAP Arena στην Φιλαδέλφεια, το τελευταίο του 2ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2024.

Ο Μανώλης Σιώπης δεν μπόρεσε να προπονηθεί την Κυριακή λόγω του προβλήματος στους προσαγωγούς και τον Δημήτρη Κουρμπέλη να είναι τιμωρημένος μαζί και με τον Πέτρο Μάνταλο, με τον Πογιέτ να καλεί τους δύο κεντρικούς μέσους στην αποστολή. Να σημειωθεί ότι, εκτός των δύο τιμωρημένων, προ ημερών αποδεσμεύτηκαν από την αποστολή οι Κώστας Τσιμίκας και Τζορτζ Μπάλντοκ. Εκτός αποστολής (αν και ενσωματώθηκε αρχικά) έμεινε προ ημερών κι ο Γιάννης Παπανικολάου που είχε πρόβλημα στον ώμο κι έκανε επέμβαση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις