Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Κασσελάκης συνάντηση: Τετ α τετ με φόντο τα… συντρίμμια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Κασσελάκης συνάντηση: Τετ α τετ με φόντο τα… συντρίμμια

Τσίπρας - Κασσελάκης συνάντηση: Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη ήταν αυτή που άσκησε πίεση

Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε χθες το βράδυ τον διάδοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η συνάντηση έγινε στο γραφείο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το τετ α τετ Τσίπρα-Κασσελάκη ήρθε μόλις μία ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά και τη μη θετική απάντηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη όταν είχε ζητήσει ραντεβού πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη ήταν αυτή που άσκησε πίεση, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε ξανά συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή ήταν όσα ακολούθησα της δήλωσης Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η πρώτη τους τετ α τετ συνάντηση μετά από εκείνη στη Βουλή

Πρόκειται για την πρώτη τους τετ α τετ συνάντηση μετά από εκείνη στη Βουλή, όταν ο κ. Τσίπρας είχε παραδώσει την σκυτάλη στον κ. Κασσελάκη τα «κλειδιά» του ΣΥΡΙΖΑ, όταν εκείνος εξελέγη πρόεδρος του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ανησυχία για τις εξελίξεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις. Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο. Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου Προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις