Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθαρισμός σίδερο από άλατα: Είναι πιο απλό από όσο νομίζεις
PLUS

Καθαρισμός σίδερο από άλατα: Είναι πιο απλό από όσο νομίζεις

Καθαρισμός σίδερο από άλατα: Για να απαλλαγούμε από τα άλατα, μπορούμε να ακολουθήσουμε κάποια απλά μυστικά καθαριότητας

Τα ηλεκτρικά σίδερα μετά από αρκετή χρήση γεμίζουν άλατα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοσή τους. Για να απαλλαγούμε από τα άλατα, μπορούμε να ακολουθήσουμε κάποια απλά μυστικά καθαριότητας, με απλά καθημερινά υλικά, που θα μας γίνουν συνήθεια!

 

Βήματα

  1.  Αφού τελειώσεις το σιδέρωμα, βγάλε τη συσκευή από την πρίζα και άφησέ την να κρυώσει. Βγάλε το νερό που έχει περισσέψει από το δοχείο. Μην αφήνεις ποτέ νερό στο δοχείο μεταξύ χρήσεων. Τα άλατα που συσσωρεύονται, με τον καιρό προκαλούν αδιόρθωτη φθορά.
  2. Φτιάξε μια κρέμα αναμιγνύοντας δύο κουταλάκια σόδα μαγειρικής με λίγο νερό. Πρόσεχε η σόδα να λιώσει τελείως γιατί αλλιώς θα φράξει τις τρύπες στην πλάκα. Βάλε λίγη από την κρέμα που έφτιαξες σε ένα κομμάτι ύφασμα και τρίψε με αυτό την πλάκα του σίδερου.
  3.  Καθάρισε την πλάκα περνώντας τη με ένα άλλο πανί, το οποίο θα έχεις πρώτα λίγο ελαφρώς μουσκέψει με νερό. Πάρε μπατονέτες και καθάρισε προσεκτικά καθέναν από τους σωλήνες ατμού, χρησιμοποιώντας τις μύτες τους ή οδοντογλυφίδες για τις λεπτομέρειες.
  4. Γέμισε το δοχείο με νερό μέχρι τη μέση και πρόσθεσε ένα ποτήρι κρασιού λευκό ξύδι, γεμίζοντας μέχρι επάνω.
  5. Βάλε το σίδερο στην πρίζα, άναψέ το, βάλ’το στο πιο δυνατό πρόγραμμα και άφησέ το για 15 λεπτά. Πέρνα το σίδερο πάνω από τη σιδερώστρα ή από κάποιο μαλακό βαμβακερό ύφασμα πατώντας συνέχεια τον ατμό έτσι ώστε να περάσει και μέσα από τους σωλήνες το ξύδι.
  6. Βγάλε το σίδερο από την πρίζα και άσε το να κρυώσει πάλι. Στράγγιξε το νερό από το δοχείο και στη συνέχεια επανέλαβε τα βήματα καθαρισμού χρησιμοποιώντας μόνο νερό.

Σημαντική Σημείωση! Προσπάθησε να μην αργείς στο ενδιάμεσο του καθαρισμού για να μην στεγνώσει το μείγμα σόδας και κολλήσει!

Για απλό καθαρισμό: Αν η πλάκα του σίδερου έχει σημάδια που δεν μπορούν να φύγουν εύκολα, πάρε ένα κομμάτι τσαλακωμένης εφημερίδας και σιδέρωσέ την μέχρι να φύγει τελείως το τσαλάκωμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις