Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Κάντε υπομονή, ερχόμαστε»- Το μήνυμα Μπάιντεν στους ομήρους της Χαμάς
ΚΟΣΜΟΣ

«Κάντε υπομονή, ερχόμαστε»- Το μήνυμα Μπάιντεν στους ομήρους της Χαμάς

Τι είπε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους

«Κάνετε υπομονή, ερχόμαστε», είπε ο Τζο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε αν είχε κάποιο μήνυμα στα μέλη της οικογένειας των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα. Ο Τζο Μπάιντεν μιλούσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ και ρωτήθηκε για τους ομήρους, που κρατούνται από τη Χαμάς.

Ο Μπάιντεν είπε ότι συμμετέχει σε καθημερινές συζητήσεις για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και επισήμανε χαρακτηριστικά πως «Μιλώ με τους εμπλεκόμενους κάθε μέρα. Πιστεύω ότι θα συμβεί, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες».

Πρόσφατα ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας «πρέπει να προστατευθεί» και ζήτησε «λιγότερο παρεμβατική δράση» από τις ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή του Αλ Σίφα. «Ελπίζω και προσδοκώ ότι θα υπάρξει λιγότερο παρεμβατική δράση», είπε συγκεκριμένα. Ο Μπάιντεν, ο οποίος μίλησε καθώς υπέγραφε μαζί με την πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν μια ερευνητική πρωτοβουλία για την υγεία των γυναικών, πρόσθεσε ότι «βρίσκεται σε επαφή με τους Ισραηλινούς» για το θέμα. Είπε ακόμα ότι μια συμφωνία για την «απελευθέρωση των ομήρων» βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τη βοήθεια του του Κατάρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις