Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ματίας Αλμέιδα: “Όταν κρέμασα τα παπούτσια μου έπαθα κατάθλιψη, τώρα που έγινα προπονητής είμαι καλυτέρα”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ματίας Αλμέιδα: “Όταν κρέμασα τα παπούτσια μου έπαθα κατάθλιψη, τώρα που έγινα προπονητής είμαι καλυτέρα”

Ματίας Αλμέιδα: "Είμαι σε ένα μέρος που είμαι χαρούμενος"

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ευτυχισμένος δήλωσε στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα σε συνέντευξή του στο TUDN, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο απόσυρσης από το ποδόσφαιρο. Παράλληλα, ο προπονητής της Ένωσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ορμπελίν Πινέδα, αλλά και το Μεξικό με το οποίο έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο. “Ήταν μια καλή επιλογή η ΑΕΚ. Πήγα και καταφέραμε να κερδίσουμε το νταμπλ για τρίτη φορά στην ιστορία της ομάδας τα τελευταία 100 χρόνια”.

“Είναι πολύ μεγάλο. Είμαι σε ένα μέρος που είμαι χαρούμενος. Για να λειτουργήσει μια ομάδα, ο άνθρωπος που κουρεύει το χορτάρι πρέπει να είναι χαρούμενος και να νιώθει τον σεβασμό, όπως ο σεκιουριτάς, οι γραμματείες, ο οδηγός. Πάντα προσπαθώ να ενωθώ με τα μέρη που βρίσκομαι. Έπαιξα ποδόσφαιρο, αποσύρθηκα, υπέφερα, είχα κατάθλιψη, επέστρεψα κι έγινα προπονητής. Πέρασα από όλα τα στάδια που περνά ένας ποδοσφαιριστής. Μπορώ να σας μεταφέρω όλα όσα έζησα με πολλούς συμπαίκτες μου, που πέρασαν ακριβώς τα ίδια”.

Σχετικά με την ομάδα της Αμερικής

Σχετικά με τη θητεία του στην Τσίβας, ομάδα της Αμερικής, είπε: “Το πιο όμορφο ήταν η αγάπη που πήρα στην Τσίβας, οι τίτλοι, αλλά σας λέω με πόσο πόνο κατάφερα να κερδίσω. Ήταν μεγάλος ο πόνος. Τους πείραξε που μιλούσα με τους παίκτες που άξιζαν τον σεβασμό. Ξέρω ότι τους πείραξε, αλλά έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Όσο όμως και να τους ενοχλεί δεν μπορούν να μου πάρουν τους τίτλους. Δεν μπορούν να σβήσουν την ιστορία, η ιστορία έχει γραφτεί. Όταν κοιτάζω τα πρόσωπα των ανθρώπων συνειδητοποιώ ποιος είναι ποιος. Κι έχω μεγάλη στοργή. Μιλάμε με όλους τους παίκτες που προπονούσα, έχουμε γκρουπ, δυστυχώς οι περισσότεροι έφυγαν. 

Πήγα διακοπές στο Μεξικό στο τέλος της χρονιάς, δεν πήγα στην Αργεντινή. Πήρα ολόκληρη την οικογένειά μου από την Αργεντινή και πήγαμε στο Μεξικό. Αυτό είναι αγάπη, αυτό είναι σεβασμός, αυτό είναι επιστροφή σε μια χώρα που με αγκάλιασε. Λατρεύω τον πολιτισμό τους. Όταν το λέω αυτό, δεν το λέω για αυτούς που λένε “αυτός ο τύπος που θέλει να επιστρέψει”. Αυτοί που μιλάνε έτσι είναι ηλίθιοι”.

Η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής και προπονητής

Ο τωρινός προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1991-1996 Ρίβερ Πλέιτ της Αργεντινής, από όπου κατάγεται, με 68 εμφανίσεις και 3 γκολ. Στην συνέχεια πήγε στην Ισπανία για λογαριασμό της Σεβίλλης το 1996-1997 με 28 συμμετοχές και κανένα γκολ. Έπειτα πήγε στην Ιταλία και αγωνίστηκε στην Λάτσιο το 1997-2000 με 63 συμμετοχές και 2 τέρματα, συνέχισε στην Πάρμα το 2000–2002 με 34 εμφανίσεις την ίδια χρονιά στην Ίντερ Μίλαν το 2002–2004 με 1 γκολ σε 47 εμφανίσεις, συνέχισε στην Ιταλία το 2004-2005 για την Μπρέσια Κάλτσιο με 5 συμμετοχές και κανένα γκολ. Ξανά επέστεψε στην χώρα του και πήγε στην Κίλμες  το 2005 με 10 συμμετοχές και 0 γκολ. Το 2007 στην Λιν με 2 συμμετοχές, το 2009 Φενιξ με 4 εμφανίσεις και τέλος σε ηλικία 36 ετών, το 2009-2011, ξανά επέστρεψε  από την ομάδα που ξεκίνησε στην Ρίβερ Πλέιτ με 64 εμφανίσεις. Συνολικά είχε 324 συμμετοχές με 6 τέρματα. Επίσης αγωνίστηκε και με την εθνική Αργεντινής με 40 συμμετοχές και 1 γκολ.

Όταν κρέμασε τα παπούτσια του στην Ρίβερ Πλέιτ το 2011, μετά από έναν χρόνο, το 2012, πήγε προπονητής στην παιδική του ομάδα Ρίβερ Πλέιτ. Συνέχισε το 2013–2015 στην Μπάνφιλντ, το 2015–2018 Γουαδαλαχάρα, το 2018–2022 στην Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς και το 2022 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, κατακτώντας το double.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις