Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λάτσιο – Ρόμα: Το ντέρμπι ντε λα Καπιτάλε, βρέθηκε ισόπαλο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λάτσιο – Ρόμα: Το ντέρμπι ντε λα Καπιτάλε, βρέθηκε ισόπαλο

Λάτσιο - Ρόμα: Δεν υπήρχε νικητής στο ντέρμπι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (12/11) η Λάτσιο υποδέχτηκε την Ρόμα στο Ολύμπικο της Ρώμη για την 12η αγωνιστική της Serie A. Το ντέρμπι της Ρώμης δεν είχε κάποιον νικητή με το σκορ να μένει ισόπαλο στο 0-0.

Με την χθεσινή ισοπαλία, οι 2 ομάδες βρίσκονται εκτός 6αδας. Η Λάτσιο βρίσκεται στην 10η θέση με 17 βαθμούς ισοβάθμια με την Μόντσα, ενώ η Ρόμα στην 7η θέση με 18 βαθμούς κάτω από την Φιορεντίνα (20) και πάνω από την Μπολόνια (18).

Ανάλυση του παιχνιδιού

Στο πρώτο μέρος υπήρχε καλός ρυθμός και το ματς παίχτηκε σε υψηλή ένταση, με την Ρόμα να φτάνει στο γκολ στο 13ο λεπτό με σουτ του Κρινστάντε, όμως δεν μέτρησε διότι ήταν οφσάιντ. Η Λάτσιο στο 25ο λεπτό είχε καλύτερη ευκαιρία, το σουτ του Λουίς Αλμπέρτο που βρήκε στο δοκάρι, και άλλη μια ευκαιρία της Λάτσιο μετά από 2 λεπτά στο 27ο λεπτό με σέντρα που έκανε ο Αλμπέρτο. Ο Ρομανιόλι πήρε την κεφαλιά και απέκρουσε ο Πατρίσιο της Ρόμα. Σε γενικές γραμμές δεν υπήρχαν αρκετές φάσεις στο πρώτο μέρος με την Λάτσιο να μετράει 3 τελικές και την Ρόμα 5.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος ήταν ίδια, με την μεγάλη ευκαιρία να είναι με το μέρος των φιλοξενούμενων στο 730 λεπτό με ένα μακρινό σουτ του Βεσίνο έξω από την εστία και τον Πατρίσιο να ξανά μπλοκάρει και να κρατάει το 0 για την ομάδα. Η τακτική υπερίσχυε των εμπνεύσεων και το ματς δεν ξέφευγε από την απόλυτη ισορροπία, γεγονός που άφησε την ομάδα του Σάρι στην 10η θέση και εκείνη του Μουρίνιο στην 7η.

Το σχόλιο του Μουρίνιο για τον Πέδρο…

Οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με 25 φάουλ και οι 4 κίτρινες κάρτες είναι χαρακτηριστικό του δυναμισμού που επέδειξαν οι δύο μονομάχοι, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να είναι εκείνος που ουσιαστικά έκλεψε την παράσταση στο φινάλε λέγοντας ότι: “Ο Πέδρο είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής αλλά θα μπορούσε να είναι και κολυμβητής επειδή είναι φανταστικός ο τρόπος που βουτάει στην πισίνα”, είπε για τον άλλοτε παίκτη του στην Τσέλσι, θέλοντας να τονίσει την τάση του Ισπανού να επιδιώκει επαφές σε αρκετές περιπτώσεις με παίκτες της Ρόμα.

Όσον αφορά στην κόντρα του με την Λάτσιο του Σάρι, ο special one δήλωσε: “Όταν παίζεις, θέλεις να κερδίζεις, είναι όμως ένας κερδισμένος πόντος και προτιμότερος από το να χάναμε. Όταν παίζεις με ομάδες του ίδιου επιπέδου με εσένα και φέρνεις ισοπαλία, αυτό σημαίνει πως δεν επιτρέπεις σε έναν ανταγωνιστή σου να πάρει τρεις βαθμούς. Είναι ένας θετικός βαθμός, είμαστε ζωντανοί”.

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες:

Ίντερ – Φροζινόνε (2-0)

Ουντινέζε – Αταλάντα (1-1)

Φιορεντίνα – Μπολόνια (2-1)

Νάπολι – Έμπολι (0-1)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις