Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Λαμία: Εύκολο παιχνίδι είχαν οι κιτρινόμαυροι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ – Λαμία: Εύκολο παιχνίδι είχαν οι κιτρινόμαυροι

ΑΕΚ - Λαμία: Νίκη μέσα στην Αγιά Σοφία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (12/11) η ΑΕΚ φιλοξένησε την Λαμία στην OPAP Arena για την 11η αγωνιστική της Super League. Οι κιτρινόμαυροι επέστρεψαν στις νίκες καθώς χθες κατάφεραν και πήραν τους 3 πόντους με σκορ 3-0.

Με την νίκη της ΑΕΚ, η βαθμολογία έχει ως εξής: Στην 3η θέση βρίσκεται η ΑΕΚ με 24 βαθμούς, ενώ η Λαμία στην 6η θέση με 15 βαθμούς στην 6αδα του Ελληνικού πρωταθλήματος πάνω από τον ΟΦΗ και κάτω από τον Άρη.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ από πολύ νωρίς στο 10ο λεπτό, άνοιξε το σκορ με τον 25χρονο φορ Γκαρσία στην πρώτη τελική. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Κοσέλεφ, ο Σλίβκα δεν απομάκρυνε σωστά και ο Αραούχο δεν εκτέλεσε με το ψαλιδάκι. Η μπάλα στρώθηκε στον Γκαρσία που έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το δεύτερο γκολ της Ένωσης ήρθε στο 36ο λεπτό, με τον Αραούχο να αποφεύγει ωραία τον Παπαδόπουλο και με ωραίο δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ.

Ένα λεπτό μετά ο Γκαρσία έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν έπειτα από γύρισμα του Γκατσίνοβιτς με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 36′ ήρθε το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ με τον Αραούχο και εκεί μπήκαν οι βάσεις για τη νίκη. Στο 40ο λεπτό ο Καρλίτος δοκίμασε ένα ωραίο σουτ από μακριά το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Κοσέλεφ με ενστικτώδη επέμβαση σταμάτησε την κεφαλιά του Ελίασον, την τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

2ο μέρος

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ πιο αργός, με την ΑΕΚ να ρίχνει την ταχύτητά της, έχοντας και το “μαξιλαράκι” των δύο γκολ. Η πρώτη τελική της Ένωσης στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 55ο λεπτό με το σουτ του Ελίασον, το οποίο δεν ανησύχησε καθόλου τον Κοσέλεφ. Η Λαμία σταδιακά πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στην προσπάθειά της να λάβει κάτι από το ματς. Στο 70′ ο Αλμέιδα έριξε στο ματς Τσούμπερ, Πισάρο και Πόνσε και η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ πήρε νέα πνοή στο παιχνίδι. Ένα λεπτό μετά μάλιστα ο Πισάρο τροφοδότησε τον Πόνσε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τζανετόπουλος του έβαλε το στοπ και παραχώρησε κόρνερ, ενώ λίγο μετά το σουτ του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο ομάδες έκαναν λίγες φάσεις, όμως η ΑΕΚ βρήκε και το τρίτο γκολ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάνταλου στο 90+3′, το οποίο κέρδισε ο ίδιος μετά από μαρκάρισμα του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Η ΑΕΚ με αυτούς τους τρεις βαθμούς έφτασε τους 24, ενώ η Λαμία παρέμεινε στους 15.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις