Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς: Αντιμετωπίζει τον Σίνερ στην πρεμιέρα του ATP Finals – Turin
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς: Αντιμετωπίζει τον Σίνερ στην πρεμιέρα του ATP Finals – Turin

Τσιτσιπάς: Με νίκη θέλει να ξεκινήσει ο Στέφανος επί του Σίνερ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νούμερο 6, στην κατάταξη αντιμετωπίζει το μεσημέρι της Κυριακής (12/11, 15:30) τον Γιάνικ Σίνερ, νούμερο 4, στην κατάταξη, στην πρεμιέρα του στο ATP Finals στο Τορίνο. Συγκεκριμένα στον 1ο όμιλο κληρώθηκε ο Έλληνας τενίστας, στον ίδιο όμιλο με Νόβακ Τζόκοβιτς, Γιανίκ Σίνερ και Χόλγκερ Ρούνε. Να σημειωθεί ότι, ο Έλληνας τενίστας δε δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Για δεύτερη ημέρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προπόνησή του λόγω ενοχλήσεων στον αγκώνα. Ήδη, υπάρχουν πολλά σενάρια σχετικά με το εάν θα καταφέρει να αγωνιστεί τελικά στο ATP Finals με τον Χούμπερτ Χούρκατζ να είναι έτοιμος να τον αντικαταστήσει εάν χρειαστεί. Από την πλευρά του ο Έλληνας διεθνής δεν έχει ανακοινώσει τίποτα, ωστόσο ήδη υπάρχει έντονη φημολογία στην Ιταλία σχετικά με τη συμμετοχή του.

Ο Στέφανος, μίλησε για τους αντιπάλους του, αλλά και το πόσο ήρεμος αισθάνεται. “Ο Γιάνικ παίζει ατρόμητο τένις και κινείται πολύ καλά στο court. Έχει βελτιώσει πολύ την κίνησή του και τη σταθερότητα στα χτυπήματά του. Είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης. Δεν έχει μύες, αλλά δεν είναι βαρύς. Μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε στο court σε λίγα δευτερόλεπτα και οι αντιδράσεις του είναι πολύ καλές. Έχει καλές ικανότητες και ταλέντο”.

Όσον αφορά για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, είπε για το πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεσαι απέναντι του:

“Ο Νόβακ έχει πολύ έντονη παρουσία όταν τον έχεις απέναντί του και σίγουρα μπορείς να νιώθεις ότι είναι δύσκολο να αποφύγεις αυτή την παρουσία. Έχει πολύ καλή γλώσσα του σώματος και η ψυχική του κατάσταση και η διαύγεια όταν παίζει είναι κάτι που μπορείτε πραγματικά να δείτε ότι είναι πολύ συγκεντρωμένος στο έργο και στο στόχο που κουβαλάει μαζί του. Αυτό είναι κάτι σπάνιο στο τένις και δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορείς να πεις κάτι τέτοιο γι’ αυτούς. Σίγουρα το έχει εντείνει στο παιχνίδι του. Και αυτό είναι κάτι που έχω απορροφήσει και ένιωσα κάθε φορά που τον αντιμετώπισα”.

Τέλος, ο Τσιτσιπάς στο τελευταίο του παιχνίδι ηττήθηκε από τον Ντιμιτρόφ με σκορ 2-1, ομοίως ο Σίνερ στο τελευταίο του αγώνα είχε χάσει από τον Άλεξ Ντε Μιναούρ (WALKOVER). Οι δυό αντίπαλοι έχουν έρθει αντιμέτωπει 7 φορές. Ο Τσιτσιπάς έχει 5 νίκες, ενώ ο Σίνερ έχει 2 νίκες.

Ο άλλος αυριανός αγώνας:

Τζόκοβιτς – Ρούνος (22:00)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις