Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός: Δεν άντεξαν και ηττήθηκαν οι Πειραιώτες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός: Δεν άντεξαν και ηττήθηκαν οι Πειραιώτες

Γουέστ Χαμ - Ολυμπιακός: Ήττα από την αγγλική ομάδα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες το βράδυ (9/11, 22:00) ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Γουέστ Χαμ στον Λονδίνο για την ρεβάνς στον 1ο όμιλο της 4ης αγωνιστικής του Europa League. Όμως οι Πειραιώτες έφυγαν με ήττα παρά την προσπάθειά τους.

Με την νίκη της Γουέστ Χαμ, η βαθμολογία έχει ως εξής: 1η η αγγλική ομάδα με 9 βαθμούς, παρομοίως και η Φράιμπουργκ που βρίσκεται στην 2η θέση, ο Ολυμπιακός στην 3η θέση με 4 βαθμούς, όπου με αυτήν την θέση πηγαίνει στο Europa Conference League και τελευταία η σέρβική ομάδα Τόπολα.

Το παιχνίδι

Η 11αδα που κατέβασε ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον χθεσινό αγώνα είναι: Στο τέρμα ο Πασχαλάκης, Ορτέγκα και Ροντινέι στα άκρα της άμυνας, Ρέτσος και Πορόζο στο κέντρο της άμυνας, Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος στο κέντρο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Γιόβετιτς και στα άκρα ο Φορτούνης και ο Ποντένσε. Οι ερυθρόλευκοι από τα πρώτα λεπτά ήταν καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσαν να μειώσουν την απειλή της Γουέστ Χαμ.

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός διατηρούσε χαμηλά τον ρυθμό, πίεζε ψηλά και επιχειρούσε να αξιοποιήσει στιγμές στην αντεπίθεση. Η Γουέστ Χαμ από την πλευρά της ήταν πιο απειλητική. Στο 13ο λεπτό ο Πακετά τροφοδότησε τον Μπενραχμά στην αριστερή πλευρά, ο Βραζιλιάνος έκανε το φαλτσαριστό σουτ, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει. Ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών ήταν σε ετοιμότητα, όποτε χρειάστηκε, όπως στο 14ο όταν και μπλόκαρε κεφαλιά του Αγκέρ.

Ο Μαροκινός στόπερ προσπαθούσε με το κεφάλι του να δοκιμάσει την άμυνα του Ολυμπιακού, χωρίς όμως μεγάλη ευκαιρία. Στο 32′ τα σφυριά είχαν καλή στιγμή. Ο Μπενραχμά συνέκλινε από τα αριστερά, πλάσαρε, με τον Πασχαλάκη να διώχνει. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους παρέμεινε το 0-0, με τον Ολυμπιακό να είχε την στιγμή του, για το γκολ στο 36′. Ο Έσε είδε εξαιρετικά τον Ορτέγκα στα αριστερά. Ο Αργεντινός γέμισε στην περιοχή, με τον Ποντένσε να πιάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά να αστοχεί.

2ο ημίχρονο

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν πιο επιθετικός, κρατούσε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και επιχειρούσε να απειλήσει. Στο 52ο ο Φορτούνης είχε τελική από δύσκολη γωνία, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μαρτίνεθ πέρασε τον Ελ Κααμπί στη θέση του Γιόβετιτς.

Η Γουέστ Χαμ εκμεταλλεύτηκε το καλό της διάστημα και κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ. Στο 73ο λεπτό ο Γουόρντ Πράους με μια τέλεια ασίστ, βρήκε τον Πακετά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει με τη μία την μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά ο βοηθός ακύρωσε το γκολ, όμως το VAR διόρθωσε την απόφαση, καθώς καλυπτόταν από τον Ορτέγκα. Ο Ολυμπιακός πίεσε προς το φινάλε του αγώνα και έφτασε κοντά στην ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις. Στο 86′, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Πορόζο πήρε την πρώτη με κεφαλιά, με την κεφαλιά του Καμαρά στη συνέχεια να σταματάει στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ροντινέι ντρίμπλαρε, σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως αστόχησε. Έτσι, το 1-0 έμεινε έως το φινάλε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις