Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρεν – Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι δεν άντεξε ούτε και με έναν παίχτη παραπάνω
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεν – Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι δεν άντεξε ούτε και με έναν παίχτη παραπάνω

Ρεν - Παναθηναϊκός: Λύγισε το τριφύλλι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Στην χθεσινή αναμέτρηση (9/11) η Ρεν αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο Πάρκο Roazhon για την 4η αγωνιστική του Europa League για την ρεβάνς. Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο ματς που είχαν παίξει στην 3η αγωνιστική, οι πράσινοι είχαν χάσει μέσα στην Λεωφόρο με σκορ 1-2.

Η βαθμολογία με την χθεσινή ήττα από τον Παναθηναϊκό με 3-1, δίνει ελπίδες στην ελληνική ομάδα για την πρόκριση στο Conference League. Αναλυτικά, η θέση είναι η Ρεν με 9 βαθμούς, 2η θέση η Βιγιαρεάλ με 6 βαθμούς, 3η θέση ο Παναθηναϊκός και στην τελευταία θέση η Μακάμπι με 1 βαθμό.

Το παιχνίδι

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε με τέσσερις αλλαγές, παρατάχθηκε σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Λαμία το περασμένο Σάββατο,  επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρ και Παλάσιος. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπρινιόλι με τον Βαγιαννίδη να παίζει στο δεξί άκρο και ο Μλαντένοβιτς στο αριστερό, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σένκεφελντ, Γεντβάι, μπροστά τους έπαιξε ο Πέρεθ ο οποίος είχε δίπλα του τον Τσέριν και στην τριάδα μπροστά ο Παλάσιος ξεκίνησε αριστερά, ο Μπερνάρ στα δεξιά και ο Βιλένα λίγο μπροστά τους και πίσω από τον Ιωαννίδη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς φάσεις, αλλά με τη Ρεν να ανοίγει από νωρίς το σκορ βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα σε μια ανύποπτη φάση και μετά από ένα τραγικό λάθος του Μπρινιόλι. Στο 9ο λεπτό ο Ρίντερ εκτέλεσε ένα φάουλ από μακριά προς το κέντρο της εστίας, εκεί που ήταν ο Ιταλός γκολκίπερ ο οποίος προσπάθησε να πιάσει τη μπάλα αλλά αυτή πέρασε μέσα από τα χέρια του και κάτω από τα πόδια του για το 1-0 των Γάλλων.

Οι πράσινοι με τον Ιωαννίδη έφεραν το ματς στα ίσια στο 34ο λεπτό. Βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σε μπαλιά από τα δεξιά προσπάθησε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Ο Μπελοσιάν τον τράβηξε από πίσω και ο Έλληνας επιθετικός δεν κατάφερε να κάνει την προβολή. Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο ματς αλλά το VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση. Αφού έγινε αυτό ο ρέφερι από τη Σκωτία έδειξε την άσπρη βούλα και κόκκινη στον Μπελοσιάν. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και κατάφερε να νικήσει τον Γκαγιόν και με το όγδοο φετινό του τέρμα να ισοφαρίσει σε 1-1

2ο μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνιβιτς προχώρησε σε αλλαγή καθώς θέλησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως η Ρεν έπαιζε με δέκα παίκτες. Ο Σέρβος πέρασε στο παιχνίδι τον Τζούριτσιτς και έβγαλε τον Βιλένα με τον Παλάσιος να έρχεται στο δεξί άκρο και τον Μπερνάρ να πηγαίνει στο αριστερό. Τα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου μέρους πέρασαν χωρίς κάτι το αξιόλογο. Ενώ η Ρεν προχώρησε σε τριπλή αλλαγή (Σανταμαρία, Σαλάχ και Μπλας) στο 620 λεπτό. Μια αλλαγή που άλλαξε την εικόνα του αγώνα της αναμέτρησης υπέρ των Γάλλων.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση αφού έκλεψαν τη μπάλα στην άμυνα τους. Κανείς πράσινος δεν μπόρεσε να κόψει τη φάση με τη μπάλα να φτάνει αριστερά στον Μπλας. Ο ίδιος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και πήγε προς τον Σαλάχ στο 65ο λεπτό, κατάφερε να τρυπήσει την πράσινη άμυνα και από κοντά πλάσαρε για να δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους 2-1.

Το 3ο γκολ της Ρεν

Στο 67ο λεπτό, ο Μάτιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δέχτηκε ένα χτύπημα από τον Βιλένα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει απευθείας πέναλτι υπέρ των Γάλλων. Ο Μπλας στο 70 ανέλαβε την εκτέλεσή του και κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα για το 3-1 της ομάδας του.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε συνεχόμενες αλλαγές με σκοπό να κάνει επιθετικότερη την ομάδα του και είναι χαρακτηριστικό πως έπαιξε με δίδυμο στην επίθεση τους Σπόραρ – Ιωαννίδη και με δεξιό μπακ τον Μαντσίνι. Στο 79ο λεπτό ο Σπόραρ ήταν αυτός που βρέθηκε σε θέση βολής εκτός περιοχής, έκανε το σουτ με τον Γκαγιόν να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Ο Σλοβένος φορ είχε δύο ακόμη τελικές, αρχικά στο 81 με κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας και εν συνεχεία στο 85 με σουτ που έφυγε λίγο πάνω από την εστία, με το σκορ να παραμένει 3-1.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις