Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Μαρσέιγ: Το πάλεψαν, όμως και στα 2 παιχνίδια… δεν πήραν τίποτα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Μαρσέιγ: Το πάλεψαν, όμως και στα 2 παιχνίδια… δεν πήραν τίποτα

ΑΕΚ - Μαρσέιγ: Και στα 2 παιχνίδια νίκησαν οι Μασσαλοί

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Στο χθεσινό (9/11) παιχνίδι η ΑΕΚ φιλοξένησε την γαλλική ομάδα Μαρσέιγ (τα αδέρφια της) στο OPAP Arena για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League για την ρεβάνς. Στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξαν στην Γαλλία η ΑΕΚ ηττήθηκε με σκορ 3-1. Τώρα οι Μασσαλοί δεν άφησαν περιθώρια στους κιτρινόμαυρους και νίκησαν 0-2.

Συγκεκριμένα με την ήττα της ΑΕΚ η βαθμολογία του ομίλου είναι ως εξής: 1η θέση η Μαρσέιγ με 8 βαθμούς, 2η θέση η Μπράιτον με 7 βαθμούς, 3η θέση η ΑΕΚ με 4 και τελευταία ο Άγιαξ με 2 βαθμούς. Οι 2 τελευταίες ομάδες δίνουν μάχη για την 3η θέση που τους οδηγεί στο Conference League.

Ο αγώνας…

Παρόλο που δεν είχε στη διάθεσή τον τιμωρημένο Στάνκοβιτς, αλλά και τον Ρότα που έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων, η Ένωση μπήκε δυναμικά. Στο πρώτο μέρος, η πρώτη που απείλησε ήταν η ΑΕΚ, όμως η προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία μέσα από την περιοχή στο 11ο λεπτό, κόπηκε από αμυντικό της Μαρσέιγ και κατέληξε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά, απείλησε για πρώτη φορά και η Μαρσέιγ που αναπτύχθηκε πολύ ωραία. Ο Βιτίνια όμως έκανε τσαφ και το σουτ του Κοντογκμπιά κατέληξε άουτ. Το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στη Μαρσέιγ πέτυχε ο Μπεμπά στο 25ο λεπτό. Ο Τζόναθαν Κλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης έκανε άσχημη έξοδο και ο στόπερ της Μαρσέιγ με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δεν υπήρχαν αρκετές φάσεις στο πρώτο μέρος με 5 ευκαιρίες για γκολ και η Μαρσέιγ 6.

2ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος έτοιμη να ισοφαρίσει. Αρχικά απείλησε στο 51ο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία μετά από συστημένη σέντρα του Άμραμπατ, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Είχε καλές στιγμές με 16 προσπάθειες για γκολ και οι Γάλλοι 6. Η Μαρσέιγ απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Βερτού που δεν βρήκε στόχο, όμως στο 62ο λεπτό ο τερματοφύλακας των κιτρινόμαυρων με μια υπέροχη επέμβαση σταμάτησε τον Βιτίνια από κοντά.

Οι παίκτες του Αλμέιδα είχαν στα πόδια τους την μπάλα, όμως η Μαρσέιγ ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο να σκοράρει στο 80ο λεπτό. Το δυνατό σουτ του Βιτίνια μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι. Η ΑΕΚ βομβάρδισε την εστία της Μαρσέιγ με τελικές, σε μια στατική φάση έκανε τέσσερα, με τον Βίντα από κοντά να στέλνει την μπάλα προς την εστία, όμως η προσπάθειά του κόπηκε από αμυντικό. Η πολιορκία ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Αραούχο μέσα από την περιοχή, το οποίο σταμάτησε ο Λόπεθ. Έπειτα από λάθος του Μάνταλου στη μεσαία γραμμή, η Μαρσέιγ έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Βιτίνια να δίνει στο 90+3 την ασίστ στον Σαρ ο οποίος πέτυχε το γκολ προ κενής εστίας κάνοντας το 2-0.

Το άλλο παιχνίδι:

Άγιαξ – Μπράιτον (0-2)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις