Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μπέλα Χαντίντ Παλαιστίνη: Σάλος μετά τις φήμες για αντικατάσταση του μοντέλου λόγω πολέμου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μπέλα Χαντίντ Παλαιστίνη: Σάλος μετά τις φήμες για αντικατάσταση του μοντέλου λόγω πολέμου

Μπέλα Χαντίντ Παλαιστίνη: «Ο Dior επέλεξε δολοφόνους προς όφελος της καμπάνιας του και τώρα όλα βρωμάνε αίμα»

Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές καλούν σε μποϊκοτάζ μετά την επιλογή Ισραηλινού μοντέλου για την καμπάνια του οίκου μόδας Dior, αντί για την Μπέλα Χαντίντ. Ο διάσημος γαλλικός οίκος μόδας επέλεξε την Ισραηλινή May Tager για τη χριστουγεννιάτικη διαφημιστική καμπάνια, προκαλώντας πλημμύρα από εξοργισμένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεσπάσει μάχη μεταξύ των υποστηρικτών του Ισραήλ και των υποστηρικτών της Παλαιστίνης, αφού ο οίκος μόδας Dior επέλεξε το Ισραηλινό μοντέλο May Tager, αντί της επί χρόνια πρέσβειρας του εμπορικού σήματος, της Παλαιστινιοαμερικανίδας Μπέλα Χαντίντ.

Αντιδράσεις στα social media για την αντικατάσταση της Μπέλα Χαντίντ σε καμπάνια του Dior

Αποσπάσματα της καμπάνιας για τα αρώματα και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας του Dior, στην οποία η Tager εμφανίζεται μαζί με την ηθοποιό Anya Taylor-Joy και άλλα μοντέλα, εμφανίστηκαν το Σαββατοκύριακο στους λογαριασμούς της Tager και του Dior στο Instagram. Δεν ήταν σαφές αν η καμπάνια σηματοδοτεί την έναρξη μιας μακροχρόνιας σχέσης μεταξύ της Tager και του γαλλικού οίκου μόδας. Η είδηση προκάλεσε πλημμύρα αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους υπέρμαχους του Ισραήλ να επαινούν τον οίκο μόδας Dior, και τους φιλοπαλαιστίνιους να ζητούν μποϊκοτάζ.

Επιπλέον, ο λογαριασμός Instagram της Tager, ο οποίος συχνά διαθέτει φιλοϊσραηλινό περιεχόμενο, κατακλύστηκε από παλαιστινιακές σημαίες, συνθήματα που καλούσαν για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και αναρτήσεις με το όνομα της Hadid με κεφαλαία γράμματα.

«Ο Dior επέλεξε δολοφόνους προς όφελος της καμπάνιας του και τώρα όλα βρωμάνε αίμα»

«Η παλαιστινιακή ομορφιά είναι σε άλλο επίπεδο», ανέφερε μια ανάρτηση. «Αυτό είναι το είδος της ομορφιάς που αντιπροσωπεύει την ελευθερία, την αντίσταση, την αγάπη, τη δύναμη και την τιμή». Άλλοι έγραψαν στο διαδίκτυο ότι «Σε τέτοιες στιγμές, το να γυρίζεις μια διαφήμιση με ένα Ισραηλινό μοντέλο, ενώ η χώρα της εξοντώνει τα παιδιά της Γάζας, είναι απλά ένα θλιβερό αστείο», «Ο Dior μόλις μετατράπηκε σε αστείο» και «Ο Dior επέλεξε δολοφόνους προς όφελος της καμπάνιας του και τώρα όλα βρωμάνε αίμα».

Ο όμιλος Yuli Group, ο οποίος εκπροσωπεί την Tager στο Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «είμαστε υπερήφανοι για το εκπληκτικό επίτευγμα της May. Εδώ και χρόνια τη συνοδεύουμε στο ταξίδι της για να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα Ισραηλινά μοντέλα στον κόσμο. Ακριβώς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που όλοι περνάμε, ζεσταίνει την καρδιά και εμπνέει υπερηφάνεια το ότι υπάρχει μια καταπληκτική Ισραηλινή, όπως αυτή που έχει γίνει το πρόσωπο μιας κορυφαίας μάρκας με παγκόσμια προβολή».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις