Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες ψάχνουν το διπλό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες ψάχνουν το διπλό

Γουέστ Χαμ - Ολυμπιακός: Θέλουν την νίκη οι ερυθρόλευκοι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Σήμερα (9/11, 22:00) η Γουέστ Χαμ υποδέχεται για την ρεβάνς τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική του Europa League στο London Stadium. Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν πρωί της Τετάρτης προς την Αγγλία για την προετοιμασία τους.

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου έχει ως εξής: στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γουέστ Χαμ με 6 βαθμούς ισοβάθμια με την Φράιμπουργκ, στην 3η θέση ο Ολυμπιακός με 4 βαθμούς και τελευταία η Μπάτσκα Τόπολα με 1 βαθμό. Με μια νίκη του Ολυμπιακός θα περάσει στην πρώτη θέση αρκεί να χάσει η Φράιμπουργκ.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων και οι συνεντεύξεις

Ο Ολυμπιακός, με συνεύντεξη του προπονητή, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, δήλωσε και είπε για το σημερινό παιχνίδι λέγοντας: “Ήμασταν γεμάτοι προσδοκίες σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχουμε παίξει. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, ξέρουμε ότι αύριο αντιμετωπίζουμε μεγάλο αντίπαλο, την κάτοχο του Conference League. Είμαστε μίαν ομάδα που όταν ήρθα ήμασταν 17 ματς χωρίς νίκη στην Ευρώπη. Διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι”.

Επίσης, ο ίδιος δήλωσε ότι: “Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που θέλει να κερδίζει, ερχόμαστε με μεγάλη όρεξη, θα είναι σημαντική βραδιά για εμάς, γιατί θα παίξουμε κόντρα σε ομάδα της Premier League. Θα πρέπει να κάνουμε ένα παιχνίδι παραπάνω από τέλειο, αν θέλουμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Μετά το κακό παιχνίδι, έχει υπάρξει μεγάλη αυτοκριτική, είναι μέρος της καθημερινότητας. Έχουμε κάνει καλά πράγματα σε παιχνίδια, σε αυτό κάναμε κακά πράγματα.

Είναι μέρος της διαδικασίας η αυτοκριτική για να βελτιωνόμαστε. Στο επόμενο παιχνίδι προσπαθούμε να είμαστε πάντα διορθωμένοι και περιμένουμε με ανυπομονησία το ματς για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν εκπλήξεις, αυτή είναι η ομορφιά του και χθες στο Champions League το είδαμε. Αύριο να είμαστε εμείς η ομάδα με την καλή εμφάνιση. Ο στόχος μας είναι να συνεχίζουμε κάθε ματς μετά τη νίκη με τη Γουέστ Χαμ και τον ΠΑΟΚ και μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μας και μετά από κακό αποτέλεσμα, έχω πίστη στους παίκτες”. Τέλος, οι Πειραιώτες με την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ, θέλει να ξαναμπούν στις σερί νίκες που είχε ο Ολυμπιακός.

Η Γουέστ Χαμ…

Από την άλλη η Γουέστ Χαμ, έρχεται και εκείνη με μια ήττα από την Μπρέντφορντ με (3-2), αλλά είχε νικήσει την Άρσεναλ με (3-1) στο πρωτάθλημα Αγγλίας. Και οι 2 ομάδες απόψε θα ψάξουν το γκολ και θα υπάρχει αρκετή πίεση όπως στο πρώτο παιχνίδι μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης με την νίκη του Ολυμπιακού επί της Γουέστ Χαμ, με σκορ 2-1 (γκολ Φορτούνη, Ροντινέι και Πακετά αντίστοιχα).

Σε συνεύντεξη του προπονητή της Αγγλική ομάδας Ντέιβιντ Μόγες, δήλωσε ότι: “Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ έμπειρη ευρωπαϊκή ομάδα που έχει παίξει πολλές φορές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τους έχω δει να παίζουν κόντρα στην Άρσεναλ πριν από μερικά χρόνια. Έχουμε απέναντί μας μία καλή ομάδα. Ο όμιλός μας είναι πιθανότατα ο πιο δύσκολος στον οποίο έχουμε βρεθεί τα τελευταία τρία χρόνια οπότε θα πρέπει να παίξουμε καλά”.

Πρόσθεσε επίσης: “Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα είχαμε δύσκολες προκλήσεις. Ο κόσμος τους ήταν εκπληκτικός και έπαιξαν τεράστιο ρόλο σε εκείνο το ματς. Υπάρχουν μερικά υπέροχα γήπεδα στην Αγγλία με ωραίο παλμό, όμως όλοι μας απολαύσαμε την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Υπάρχουν αρκετά ωραία πράγματα στην Premier League αλλά νομίζω πως αν πάει κάποιος και δει ματς στην Ευρώπη, θα δει ότι υπάρχουν ατμόσφαιρες γηπέδων που αγγίζουν άλλα επίπεδα…”

Ο άλλος αγώνας:

Φράιμπουργκ – Μπάτσκα Τόπολα (22:00)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις