Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Τζιλ Μπάιντεν αποκάλυψε τι σκεφτόταν όταν βγήκε για πρώτη φορά ραντεβού με τον σύζυγό της
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τζιλ Μπάιντεν αποκάλυψε τι σκεφτόταν όταν βγήκε για πρώτη φορά ραντεβού με τον σύζυγό της

Δίσταζε επειδή ήταν χήρος και πατέρας

Δεν ήταν μία, ούτε δύο, ούτε καν τρεις, αλλά πέντε οι προτάσεις γάμου που έκανε ο Τζο Μπάιντεν, στη σημερινή πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν. Η Τζιλ Μπάιντεν μίλησε για αυτό, αλλά και για το τι σκεφτόταν όταν πρωτογνώρισε τον Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια μίας φιλανθρωπικής εκδήλωση. Με χιούμορ, εξιστόρησε την πρώτη τους συνάντηση, το 1975.  «Ήταν η δεκαετία του 1970, ήταν το Βιετνάμ, οι χάντρες αγάπης, ίσα δικαιώματα. Είχα τα μαλλιά μου μέχρι τη μέση μου, όπως και οι περισσότεροι άντρες με τους οποίους έβγαινα. Θυμάστε τι φορούσατε τότε; Τσόκαρα, παντελόνια με καμπάνα», είπε αρχικά.

«Μια μέρα, μου ζήτησαν ραντεβού από το πουθενά και εκείνο το βράδυ ένας όμορφος νεαρός γερουσιαστής εμφανίστηκε στην πόρτα μου. Έριξα μια ματιά στο τέλειο κοστούμι του και στα δερμάτινα loafers του και σκέφτηκα “Δόξα τω Θεώ, είναι μόνο ένα ραντεβού”», συνέχισε η Τζιλ Μπάιντεν. «Λοιπόν, το ένα ραντεβού τελικά μετατράπηκε σε πρόταση γάμου. Και εντάξει, αν είμαι απόλυτα ειλικρινής, ήταν πέντε προτάσεις», εξομολογήθηκε. Ωστόσο δεν ήταν το στιλ του Τζο Μπάιντεν, που την έκανε να διστάζει, αλλά το γεγονός ότι ήταν χήρος και πατέρας.

Ο Τζο Μπάιντεν, το 1972 είχε χάσει τη σύζυγό και την κόρη του σε τροχαίο

«Μετά από όλα αυτά που είχαν περάσει οι δύο γιοι του, ο Μπο και ο Χάντερ, ήξερα ότι αν έλεγα “ναι” στον Τζο, θα έπρεπε να είναι για πάντα. Τελικά, συνειδητοποίησα ότι η αγάπη μου για τον Τζο και τα αγόρια ξεπερνούσε τους όποιους φόβους είχα και είπα ναι. Και να ‘μαστε εδώ, 46 χρόνια αργότερα». Η καθηγήτρια ήταν προηγουμένως παντρεμένη με τον Μπιλ Στίβενσον από το 1970 έως το 1975, με τον οποίο είχε γνωριστεί όταν εκείνη ήταν φοιτήτρια. Το ζευγάρι χώρισε τελικά, με αποτέλεσμα η Τζιλ να αισθάνεται διστακτική στο να ερωτευτεί ξανά.

«Μετά την απογοήτευση του διαζυγίου μου, δεν ήθελα ποτέ ξανά να νιώσω τόσο πολύ ότι δεν έχω τον έλεγχο της καρδιάς μου», είχε γράψει παλαιότερα στο Time Magazine, «Τους μήνες που βγαίναμε με τον Τζο, αυτή η επιθυμία προσέκρουσε σε μια νέα πραγματικότητα: Είχα αρχίσει να ερωτεύομαι». Σε κοινή τους συνέντευξη στην Ντρου Μπάριμορ, ο πρόεδρος αποκάλυψε ότι οι γιοι του ήταν εκείνοι που τον ενθάρρυναν να κάνει πρόταση γάμου στην Τζιλ Μπάιντεν. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να παντρευτείς την Τζιλ», του είπαν, περιέγραψε.

Τότε ο πρόεδρος παραδέχτηκε ότι χρειάστηκαν πέντε προτάσεις για να πει τελικά το «ναι» η Τζιλ Μπάιντεν, με την τελευταία να γίνεται μετά την επιστροφή του από τη Νότια Αφρική. «Χρειάστηκε να της το ζητήσω πέντε φορές. Και την πέμπτη φορά, ήμουν στη Νότια Αφρική, προσπαθώντας να δω τον Νέλσον Μαντέλα. Της είπα, “Θα σου το ζητήσω άλλη μια φορά. Δεν χρειάζεται να πεις πότε, αλλά αν πεις “όχι”, καταλαβαίνω και αυτό είναι όλο» είχε αναφέρει. «Την κοίταξα και της είπα, “Θα με παντρευτείς;”, και μου είπε, “Εντάξει. Ορκίζομαι στο Θεό”», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις