Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακιά Σκάλα: Η άγνωστη ιστορία των αθέατων πυροβολείων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
ΕΛΛΑΔΑ

Κακιά Σκάλα: Η άγνωστη ιστορία των αθέατων πυροβολείων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Drone βίντεο καταγράφει την άγνωστη και συναρπαστική ιστορία των αθέατων πυροβολείων στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας

Ανάμεσα στα Μέγαρα και την Κινέτα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, κάθε οδηγός προσπερνάει μία από τις πιο άγνωστες πτυχές της ιστορίας της κατοχής και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Τα γερμανικά πυροβολεία στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Δείτε το drone βίντεο και μάθετε την άγνωστη ιστορία των αθέατων πυροβολείων, περιηγηθείτε τόσο από ψηλά όσο και στο δαιδαλώδες εσωτερικό των πυροβολείων και δείτε σπάνιο υλικό από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πριν οι Γερμανοί ανατινάξουν το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής.

Στο βίντεο, η ομάδα Up Stories συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Μίλλερ, καθώς και τον Γιώργο Τσάκα, Εφ. Υπολοχαγό του Ελληνικού στρατού και ιδρυτή της Railbiking in Greece, που βοήθησε με τις γνώσεις του όσον αφορά το δίκτυο των πυροβολείων στην Κακιά Σκάλα και την ιστορική σημασία του σιδηρόδρομου κατά την κατοχή, όσο και με την παραχώρηση σπάνιου φωτογραφικού υλικού της εποχής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις