Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μπέλα Χαντίντ Παλαιστίνη: «Δεν μπορώ να σιωπήσω άλλο»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μπέλα Χαντίντ Παλαιστίνη: «Δεν μπορώ να σιωπήσω άλλο»

Μπέλα Χαντίντ Παλαιστίνη: «Θρηνώ για τις ισραηλινές οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον πόνο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου»

Για τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς μίλησε, για πρώτη φορά, η Παλαιστίνια Μπέλα Χαντίντ. Το μοντέλο, που στο παρελθόν έχει εκφράσει ανοιχτά τις απόψεις της για τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης, αναφέρθηκε στο ζήτημα, λίγες εβδομάδες μετά την ανάρτησή της αδελφής της Τζίτζι. Με ανάρτησή της στο Instagram, η Μπέλα Χαντίντ ζητά να ασκηθεί πίεση στους πολιτικούς ηγέτες ώστε να «υπερασπιστούν από κοινού την ανθρωπιά και τη συμπόνια». «Δεν έχω βρει ακόμα τις ιδανικές λέξεις για αυτές τις βαθιά περίπλοκες και φρικτές τελευταίες δύο εβδομάδες, εβδομάδες που έστρεψαν την προσοχή του κόσμου πίσω σε μια κατάσταση που αφαιρεί αθώες ζωές και επηρεάζει οικογένειες εδώ και δεκαετίες. Έχω πολλά να πω, αλλά για σήμερα θα είμαι σύντομη», έγραψε το μοντέλο.

«Μου στέλνουν καθημερινά εκατοντάδες απειλές θανάτου, ο αριθμός του τηλεφώνου μου έχει διαρρεύσει και η οικογένειά μου έχει αισθανθεί ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Αλλά δεν μπορώ να σιωπήσω άλλο. Ο φόβος δεν αποτελεί επιλογή. Ο λαός και τα παιδιά της Παλαιστίνης, ειδικά στη Γάζα, δεν μπορούν να αντέξουν τη σιωπή μας. Εμείς δεν είμαστε γενναίοι – αυτοί είναι», πρόσθεσε.

«Θρηνώ για τις ισραηλινές οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον πόνο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου»

Η Μπέλα Χαντίντ, της οποίας ο μπαμπάς είναι Παλαιστίνιος επιχειρηματίας ακινήτων, επισήμανε ότι «βλέποντας τα επακόλουθα από τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, θρηνώ με όλες τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους και τα παιδιά που κλαίνε μόνα τους, όλους τους χαμένους πατέρες, αδελφούς, αδελφές, θείους, θείες, φίλους, που δεν θα περπατήσουν ποτέ ξανά σε αυτή τη γη. Ανεξάρτητα από την ιστορία του τόπου, καταδικάζω τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε αμάχου, οπουδήποτε. Το να βλάπτεις γυναίκες και παιδιά και να προκαλείς τρόμο δεν ωφελεί και δεν πρέπει να ωφελεί το κίνημα της Ελεύθερης Παλαιστίνη».

Η Μπέλα Χαντίντ αναφέρθηκε και στη δεινή θέση «των ισραηλινών οικογενειών που αντιμετωπίζουν τον πόνο και τα επακόλουθα» της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς, λέγοντας ότι «θρηνεί» γι’ αυτούς.«Πιστεύω βαθιά μέσα στην καρδιά μου ότι κανένα παιδί, κανένας άνθρωπος οπουδήποτε, δεν πρέπει να απομακρύνεται από την οικογένειά του είτε προσωρινά είτε επ’ αόριστον. Αυτό ισχύει τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε, «είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις δυσκολίες του τι σημαίνει να είσαι Παλαιστίνιος, στον κόσμο που μας βλέπει μόνο ως τρομοκράτες που αντιστέκονται στην ειρήνη. Είναι επιβλαβές, είναι ντροπιαστικό και είναι κατηγορηματικά αναληθές».

Μπέλα Χαντίντ: Να διαφυλάξουμε ότι οι αθώοι Παλαιστίνιοι δεν είναι τα ξεχασμένα θύματα του πολέμου

«Η οικογένειά μου έγινε μάρτυρας 75 χρόνων βίας κατά του παλαιστινιακού λαού – κυρίως των βίαιων εισβολών των εποίκων που οδήγησαν στην καταστροφή ολόκληρων κοινοτήτων, στην εν ψυχρώ δολοφονία και στη βίαιη απομάκρυνση οικογενειών από τα σπίτια τους. Η πρακτική των εποικισμών σε παλαιστινιακή γη συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο πόνος είναι αφάνταστος». «Πρέπει όλοι μαζί να υπερασπιστούμε την ανθρωπιά και τη συμπόνια – και να απαιτήσουμε από τους ηγέτες μας να κάνουν το ίδιο. Όλες οι θρησκείες είναι ειρηνικές – είναι οι κυβερνήσεις είναι διεφθαρμένες και διαπλεκόμενες», πρόσθεσε και συνέχισε: «Είμαστε ένα και ο Θεός μας έχει δημιουργήσει όλους ίσους. Όλες οι αιματοχυσίες, τα δάκρυα και τα σώματα πρέπει να θρηνούνται με τον ίδιο σεβασμό».

Η Μπέλα Χαντίντ τόνισε ότι «υπάρχει μια επείγουσα ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα που πρέπει να αντιμετωπιστεί», καθώς «οι οικογένειες χρειάζονται πρόσβαση σε νερό και τρόφιμα και τα νοσοκομεία χρειάζονται καύσιμα για να τροφοδοτήσουν τις γεννήτριες, να περιθάλψουν τους τραυματίες και να κρατήσουν τους ανθρώπους στη ζωή. Οι πόλεμοι έχουν νόμους και πρέπει να τηρούνται ό,τι κι αν συμβεί». «Πρέπει να πιέσουμε τους ηγέτες μας, όπου και αν είμαστε, να μην ξεχάσουμε τις επείγουσες ανάγκες των ανθρώπων της Γάζας και να διαφυλάξουμε ότι οι αθώοι Παλαιστίνιοι δεν είναι τα ξεχασμένα θύματα του πολέμου». «Στέκομαι στο πλευρό της ανθρωπότητας, γνωρίζοντας ότι η ειρήνη και η ασφάλεια ανήκουν σε εμάς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις