Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 15χρονη Ραφήνα: Ελεύθερος ο 38χρονος για την “υπόθεση αρπαγής”
ΕΛΛΑΔΑ

15χρονη Ραφήνα: Ελεύθερος ο 38χρονος για την “υπόθεση αρπαγής”

15χρονη Ραφήνα: «Ψεύτικο το ιστορικό»

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 38χρονος ο οποίος πριν από μερικές ημέρες συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας – Πικερμίου, μετά την καταγγελία 15χρονης για αρπαγή και σεξουαλική παρενόχληση. Όπως προέκυψε από τα βίντεο που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ο 38χρονος πράγματι προσέγγισε με το μαύρο πολυτελές τζιπ του την ανήλικη που κινούνταν επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στη Ραφήνα. Ωστόσο, δεν προκύπτει ότι ο ίδιος άνοιξε την πόρτα του οδηγού, κατέβηκε από το όχημα και με χρήση λεκτικής ή σωματικής βίας εξανάγκασε την 15χρονη να επιβιβαστεί σε αυτό. Το αντίθετο, καθώς η ανήλικη φαίνεται από μόνη της να ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού και να επιβιβάζεται στο πολυτελές όχημα.

Όπως κατέθεσε στις Αρχές ο 38χρονος, ο λόγος που την προσέγγισε ήταν καθώς με το κινητό της τηλέφωνο είχε καταγράψει μία «ευαίσθητη» στιγμή του, καθώς λόγω εντερικών διαταραχών προέβη σε κένωση σε ένα χωράφι κοντά στον κεντρικό δρόμο. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε, φοβήθηκε ότι το βίντεο ή φωτογραφίες θα διέρρεαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα εξασφαλίζονταν καθότι τυγχάνει πρόσωπο γνωστό στην τοπική κοινωνία, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης. Οι εξηγήσεις του φαίνεται να έγιναν αποδεκτές από εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι διέταξαν αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους παρά μόνο να μην προσεγγίσει ξανά την 15χρονη.

Η καταγγελία ήταν βασισμένη σε ένα ψεύτικο ιστορικό

«Προέκυψε ότι η καταγγελία της κοπέλας ήταν βασισμένη όλη σε ένα ψεύτικο ιστορικό και για να είμαι ειλικρινής εάν δεν είχαμε την συνδρομή του αποδεικτικού υλικού, δηλαδή υλικό από κάμερες μιας παρακείμενης οικίας, σήμερα πιθανότητα θα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος του 38χρονου Γιάννης Μαρακάκης μιλώντας στο iefimerida.

«Την αναζήτησε για να σβήσει φωτογραφίες από το κινητό της»

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μαρακάκη το βιντεοληπτικό υλικό στοιχειοθετεί ότι δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση αρπαγή και δεν ασκήθηκε βία. «Προέκυψε δηλαδή ότι ούτε βία ασκήθηκε για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό, προηγήθηκε ένας διάλογος μεταξύ τους, ενώ εκείνος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο στη θέση του οδηγού και μετά από πέντε δευτερόλεπτα άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο. Συνεπώς δεν στοιχειοθετείται σε καμία περίπτωση η βασική προϋπόθεση της αρπαγής».

Σε ότι αφορά τον λόγο για τον οποίο υπήρχε επικοινωνία του 38χρονου με την ανήλικη ο δικηγόρος του αναφέρει ότι θεώρησε ότι τον είχε βιντεοσκοπήσει και την αναζήτησε για να σβήσει το υλικό. «Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ήταν επιβεβλημένη η επικοινωνία και η επαφή του εντολέα μου με την συγκεκριμένη κοπέλα», αναφέρει ο Γιάννης Μαρακάκης και προσθέτει: «Και το λέω γιατί υπήρξε ένα εύλογο ερώτημα, τι δουλειά είχε ένα παιδί να μπει μέσα στο αυτοκίνητο. Εδώ να πούμε ότι δεν ήταν εύκολα αντιληπτό για το εάν ήταν ανήλικη ή όχι. Η πραγματικότητα όμως είναι, όπως και ετέθη από την πρώτη στιγμή στις αρχές, όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον εντολέα μου, ότι ο λόγος για τον οποίο την αναζήτησε ήταν για να σβήσει τις φωτογραφίες από το κινητό της. Θεωρούσε ότι έχει βιντεοσκοπηθεί. Όποιος διάλογος έγινε, έγινε σε αυτή τη βάση».

Ο Γιάννης Μαρακάκης εξήγησε ότι δεν αποδείχθηκε ο ισχυρισμός του 38χρονου εντολέα του ότι τον βιντεοσκοπούσε γιατί δεν εξετάστηκε ποτέ το κινητό της από τις αρχές. «Και εχθές ακούστηκε και ένα άλλο σενάριο από την οικογένεια της ότι το κινητό καταστράφηκε, δήθεν από τον εντολέα μου. Κατι που δεν φαινόταν ούτε από την καταγγελία, ούτε από την κατάθεση της ανήλικης. Ούτε στην κατάθεση της μητέρας της. Ήταν ένα νέο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στα αρχικά κενα και τις αντιφάσεις της καταγγελίας», προσέθεσε.

Οσον αφορά για την εξέλιξη της υπόθεσης ο συνήγορος του 38χρονου δήλωσε ότι,

«ο πελάτης μου αφέθηκε ελεύθερος και αυτό ήταν και το δίκαιο αφού δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου. Θα περιμένουμε τι θα αποφασίσουν οι αρχές. Ο πελάτης μου δεν μου έχει ανακοινώσει την βούληση του για νομικές ενέργειες σε βάρος της ανήλικης. Αυτό όμως που ξεκαθαρίσαμε είναι ότι προς το παρόν δεν σκέφτεται να κάνει κάτι σε “αντίποινα”. Εμένα προσωπικά θα με ενδιέφερε αυτή η κατάσταση να εξομαλυνθεί και να μπει στην σωστή της διάσταση.

Και από τις δύο πλευρές. Γιατί μπλέχτηκε σε μία περιπέτεια ένας οικογενειάρχης. Ένα άνθρωπος με πάρα πολύ καλό προφίλ στην τοπική κοινωνία. Ένας άνθρωπος με δύο πτυχία, που ασχολείται με τα κοινά. Και τώρα ξέρετε, εκτός από την χλεύη την οποία εισέπραξε, δέχεται και απειλές από τον Ρουβίκωνα. Γιατί είναι μικρή η κοινωνία στην περιοχή και το νέο διαδόθηκε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε αυτό το πράγμα να αποκατασταθεί», ανέφερε και πρόσθεσε: «Όταν με είδε έκλαιγε. Δεν μπορούσε μου πει τίποτα στην αρχή. Έκλαιγε. Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο είναι ανθρώπινο»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις