Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / EuroLeague – Ολυμπιακός: Με λίγη δυσκολία τα κατάφερε!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EuroLeague – Ολυμπιακός: Με λίγη δυσκολία τα κατάφερε!

EuroLeague - Ολυμπιακός: Νίκησε στην παράταση τους Σέρβους

Το βράδυ της 4ης αγωνιστικής της EuroLeague (19/10), αν δεν υπήρχε ελληνική ομάδα σε αυτό το παιχνίδι, δεν θα θέλαμε ποτέ να τελειώσει. Μιλάμε για ματσάρα! Όμως αυτό που είχε αποκλειστικά και μόνο σημασία, ήταν να κερδίσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε νικηφόρα στο Σ.Ε.Φ εναντίον της σέρβικης ομάδας Παρτιζάν, “σκαρφαλώνοντας”  στην 8η θέση, ενώ οι Σέρβοι στην 15η!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπαρτζώκας με βασικούς τους Παπανικολάου,  Γουόκαπ, Κάνααν, Πίτερς και Φολ και με αναπληρωματικούς τους Πάπα, Λαρεντζάκη, Λούντζη, Μιλουτίνοφ, Γουίλιαμς-Γκος και Τανούλη πήρε το παιχνίδι με 98-94. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες με λίγη δυσκολία νίκησαν με σκορ 85-85 στην κανονική διάρκεια, με MVP του αγώνα τον Λαρεντζάκη οποίος έβαλε 19 προσωπικούς πόντους. Η νίκη που πήραν έχει σημασία στην βαθμολογία, όμως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος!

Ανάλυση του αγώνα

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με μικρό αριθμό παικτών έτοιμους να τα δώσουν όλα, απειλούμενοι ωστόσο ευθέως από την κούραση. Και η Παρτίζαν αυτό το εκμεταλλεύθηκε. Οι Πειραιώτες μπήκαν καλά με τα σουτ από την περιφέρεια και ανάγκασαν τον προπονητή της Παρτιζάν Ομπράντοβιτς να τα βάλει πρώτα με τον Αβράμοβιτς, μετά με τον Νάναλι και τον Πάντερ. Μέσα σε αυτό το κλίμα έβαλε τον Ντοζίερ για να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα, όμως η σέρβικη ομάδα εκεί που δεν μπορούσε να βγάλει άμυνα, ξαφνικά το έκανε με ευκολία και με την ίδια άνεση πλησίαζαν οι παίκτες της το καλάθι του Ολυμπιακού, σκοράροντας.

Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί, είναι ότι ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε με τον Φάλ, κάτι που έκανε μεγάλο καλό και στον Γάλλο και στην ομάδα. Ο Φαλ, μπορεί να φτάσει τα περσινά στάνταρ και να αποτελέσει με τον Μιλουτίνοβ ένα αχτύπητο δίδυμο. Ο Μπαρτζώκας το εντόπισε και έκανε την κίνηση που για την προπονητική του ευφυΐα ήταν πολύ απλή και εύκολη. Η εναλλαγή των ψηλών συνεχίστηκε σε όλο το ματς όπως θα γίνεται πάντα. Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι Σέρβοι είχαν επιμέρους 10-30, ο κόσμος προσπάθησε να μπει στην εξίσωση στο τελευταίο δεκάλεπτο. Για ένα σεβαστό διάστημα η ομάδα έτρωγε δίποντα και απαντούσε με τρίποντα, ροκανίζοντας την διαφορά. Και η αλήθεια είναι ότι έτσι πήγε το ματς στην τελική του ευθεία.

Θρίλερ στην τελευταία περίοδος και στην παράταση

Στην τελευταία περίοδο που το παιχνίδι και από τις δύο ομάδες είχε ένταση και ρυθμό με σκορ υπέρ του Ολυμπιακού 85-82, ο Νάναλι βρέθηκε μόνος έξω από την εστία, και βάρεσε στο τέλος της περιόδου 3 πόντους με αποτέλεσμα να πάει τις δυο ομάδες στην παράταση 85-85.

Το παιχνίδι στην παράταση είχε πολύ άγχος και από τους παίχτες αλλά και τον κόσμο του Ολυμπιακού, διότι πήγαινε πόντο – πόντο. Όμως το μπέρδεμα των Πάντερ και ΛεΝτέι, οδήγησε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει στον ταμπλό του σκορ. Με αποτέλσμα, η Παρτιζάν να ηττηθεί με 98-94.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις