Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

15

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Χαμός για τους 3 Ιταλούς ποδοσφαιριστές: Τι ποινή θα έχουν;
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαμός για τους 3 Ιταλούς ποδοσφαιριστές: Τι ποινή θα έχουν;

Χαμός για τους 3 Ιταλούς ποδοσφαιριστές: Ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Το ιταλικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη κατάσταση το τελευταίο διάστημα μετά από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και θέλουν αρκετούς διεθνείς ποδοσφαιριστές να έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλο στοιχηματικού παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές Νικολό Τζανιόλο, Νικολό Φατζόλι και Σάντρο Τονάλι, είναι τρεις από τους παίκτες που έχουν παραδεχτεί την ενοχή τους και έχουν συνεργαστεί με την Εισαγγελία του Τορίνο και την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να αποφύγουν μία εξοντωτική τιμωρία. Ωστόσο, κρίνονται ένοχοι για στοιχηματισμό στο άθλημά τους, ενώ μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τριετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, αλλά και πρόστιμο 25.000 ευρώ.

Νικολό Τζανιόλο – Σάντρο Τονάλι

Για τον Τζανιόλο, που έχει μετακομίσει στην Αγγλία ως δανεικός στην Άστον Βίλλα, αναφέρεται είχε χρέη ως απόρροια της εμπλοκής του με τον τζόγο, γεγονός που οδήγησε τους γονείς του να δώσουν χρήματα, συγκεκριμένα, 120 χιλιάδες ευρώ για να τον ξεμπλέξουν από τους δανειστές του.

Μαζί με τον Τζανιόλο είναι και ο Σάντρο Τονάλι, παίχτης της Νιουκάστλ, που και εκείνος ελέγχεται για τζόγο. Εξαιτίας των κατηγοριών, οι δυο ποδοσφαιριστές έχασαν τους αγώνες με την εθνική Ιταλία, αλλά και με τις ομάδες τους στο αγγλικό πρωτάθλημα. Επιπλέον, ο 23χρονος μέσος της Νιουκάστλ έπαιζε τακτικά στοιχήματα όταν ήταν στην πρώην ομάδα του Μίλαν. Τέλος, ο Τονάλι κινδυνεύει με αποκλεισμό ακόμη και ενός έτους από τους αγωνιστικούς χώρους, αν οι εν λόγω κατηγορίες επαληθευθούν.

Νικολό Φατζόλι

Για τον 22χρονο ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους Νικολό Φατζόλι ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι χρωστούσε 3 εκατομμύρια ευρώ, είχε επαφές με τον Τονάλι, για τον οποίο ανέφερε πως “με ανάγκασε να εγγραφώ σε μια ιστοσελίδα στοιχημάτων”. Να τονιστεί ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους Μπονούτσι γνώρισε για τον εθισμό του Φατζόλι στον τζόγο.

Αναλυτικά, όπως είπε και ο ίδιος ο Φατζόλι, “Νόμιζα ότι έπαιζα μόνο για να ξεπληρώσω τα χρέη μου… Άρχισα να στοιχηματίζω στην Τιρεντία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας U21”. Είπε επίσης πως: “Κατά τη διάρκεια ενός ντέρμπυ Σασουόλο – Γιουβέντους έκανα ένα λάθος και με αντικατέστησαν και έκλαψα σκεπτόμενος τα χρέη μου”. Επιπροσθέτως, “Όταν ήμουν στην Κρεμονέζε, το 2022, η μητέρα μου με συμβούλεψε να πάω σε κέντρο αποκατάστασης και πήγα αρκετές φορές. Έπαιζα ψυχαναγκαστικά κάθε αθλητικό γεγονός που έβλεπα, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου”. Οι συνέπειες των πράξεων του ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους είναι να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για επτά μήνες!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις