Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σπηλιωτόπουλος: Επιστροφή στο επάγγελμα, όχι… στον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπηλιωτόπουλος: Επιστροφή στο επάγγελμα, όχι… στον ΣΥΡΙΖΑ

Αποστάσεις Σπηλιωτόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ: Επέστρεψα στο επάγγελμα όχι στην πολιτική -Τεχνοκρατική η σχέση μου

Για την επιστροφή στο επάγγελμά του και όχι στην πολιτική μίλησε σήμερα στο MEGA ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σημειώνοντας πώς με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μια τεχνοκρατική σχέση. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχω τεχνοκρατική σχέση. Δεν ανήκω στα στελέχη που έχουν τη θεσμική ιδιότητα της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε αρχικά στο MEGA ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ξεκαθάρισε πώς τα όσα λέει στις συνεντεύξεις του είναι δικές του απόψεις, τις οποίες εκφράζει με βάση την επικοινωνιακή του ανάλυση. Τόνισε ότι ανέκαθεν ανήκε στον δημοκρατικό προοδευτικό χώρο, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη που συνεργάζεται «με ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά και διεισδύει στην πλευρά του δημοκρατικού χώρου». «Ήμουν πάντοτε στο δημοκρατικό κέντρο. Είμαι από αυτούς που είχαν ένα πνευματικό παιδί, τον λεγόμενο μεσαίο χώρο. Όταν η ΝΔ, μετά τον Κώστα Καραμανλή άνοιξε την πόρτα της σε ακραία στοιχεία και μετατοπίστηκε δεξιά, είναι λογικό ένα κομμάτι του μεσαίου χώρου να αισθάνεται ορφανό», είπε και συνέχισε:

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με πειστικό τρόπο διεισδύει στον μεσαίο χώρο, δηλαδή αγκαλιάζει τα προβλήματα της μεσαίας τάξης και ανοίγεται από τη δημοκρατική Αριστερά μέχρι το κέντρο, αντιλαμβάνεστε ότι ένα κομμάτι του μεσαίου χώρου είναι εφαπτόμενο με αυτό το άνοιγμα».

Οι «δύο κόσμοι» της Νέας Δημοκρατίας

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, είπε πως αποτελείται από δύο κόσμους, ενός εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που κυβερνά και ενός ακραίου στοιχείου που προέρχεται από κόμματα δεξιότερά της. «Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλάβει τον κεντρώο χώρο. Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει άνοιγμα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή πολλά κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι στελέχη της κυβέρνησης ΝΔ, αυτό που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ισορροπεί δύο πράγματα». «Πρώτον, ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή για ακραία στοιχεία. Δεύτερον, αν δείτε την προεκλογική περίοδο στο Ζάππειο, που υποτίθεται ήταν η μεγάλη επέτειος της ΝΔ, η ομιλία του κου Σαμαρά ήταν πλατφόρμα alt right, δηλαδή εναλλακτικής Δεξιάς, όλη η ΝΔ ήταν από κάτω και χειροκροτούσε. Στην πραγματικότητα οι δύο κόσμοι βρίσκονται στη ΝΔ, με τη διαφορά ότι αυτή που κυβερνά είναι η συνιστώσα του ελεγχόμενου παλιού εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που έχει πολεμηθεί για μία σειρά σκανδάλων».

«Άφθαρτος και πετυχημένος ο Κασσελάκης»

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη είπε πως έχει χαρακτηριστικά φρεσκάδας και ζωντάνιας, ενώ τον αποκάλεσε άφθαρτο και πετυχημένο διότι όπως είπε όταν πηγαίνεις σε μια αχανέσταστη χώρα και καταφέρνεις να πετύχεις, έχεις μια συνταγή επιτυχίας. «Αν την εφαρμόσει και στην Ελλάδα, τότε κάτι έχουμε και εμείς να ωφεληθούμε από αυτόν», σημείωσε. Επανέλαβε ότι ο κ Κασσελάκης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το πόθεν έσχες του πριν τις εκλογές και ότι θα τηρήσει αυτή τη δέσμευσή του. Αναφερόμενος στα κοινά στοιχεία που έχει με τον Στέφανο Κασσελάκη είπε: «Το κοινό χαρακτηριστικό είναι στον τρόπο που επικοινωνούσα εγώ και στον τρόπο που επικοινωνεί με άλλα μέσα κάτω από άλλες εποχές ο Κασσελάκης, ο λεγόμενος αντισυμβατικός, πιο μπροστά από την εποχή μας. Πολλές φορές ο κόσμος που έχει συνηθίσει σε συγκεκριμένες νόρμες συμπεριφοράς κι έρχεσαι κι επικοινωνείς με διαφορετικό τρόπο, στην αρχή σαστίζει, κρατά μία απόσταση, μέχρι να συνειδητοποιήσει τελικά ότι αυτό που έχεις να πεις είναι πιο σημαντικό από τον τρόπο με τον οποίο το λες». Τέλος, ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πολλές επικοινωνιακές δεξιότητες και δεν χρειάζεται επικοινωνιακές κατευθύνσεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις