Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τεντόγλου Ολυμπιακοί στο Παρίσι 2024: “Οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με διαλύσουν, θα με φάνε”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τεντόγλου Ολυμπιακοί στο Παρίσι 2024: “Οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με διαλύσουν, θα με φάνε”

Τεντόγλου Ολυμπιακοί στο Παρίσι 2024: "Μπορεί να είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής ή Πρωταθλητής Ευρώπης, να κερδίζεις παντού, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι άλλος αγώνας"

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ «SportNews» παραχώρησε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως θα είναι σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ενώ τόνισε πως «οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να τον διαλύσουν». «Είναι άλλο επίπεδο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μπορεί να είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής ή Πρωταθλητής Ευρώπης, να κερδίζεις παντού, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι άλλος αγώνας, θέλει κάτι άλλο για να κερδίσεις και να επικρατήσεις εκεί πέρα. Εγώ δεν πήγα για να κερδίσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έβλεπα και τους αντιπάλους μου που ήταν πολύ καλοί και πήγαινα απλά για το μετάλλιο. Θα είμαι σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι, αλλά για την πρώτη θέση ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Το 2021 στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες έλεγα μέσα μου ένα αλματάκι χρειάζεται για να νικήσω, ένα 8.25μ., θα ήταν χαζομάρα να μην το καταφέρω. Με νοιάζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες να είμαι ακόμη καλύτερα, στόχος μου το χρυσό μετάλλιο».

Για τη δίψα των αντιπάλων του να νικήσουν,

«Έχουν όλοι τη δίψα. Ειδικά οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με διαλύσουν φέτος, γιατί πέρσι σε κάθε αγώνα πάντα ήταν πρώτος ένας Τζαμαϊκανός και πήγαινα εγώ τελευταία προσπάθεια και τους κέρδιζα. Πιστεύω θα με φάνε, είναι ενοχλητικό να χάνεις στην τελευταία προσπάθεια».

Για το βλέμμα του όταν είναι πιεσμένος: «Δεν μου αρέσει να είμαι για τα δύσκολα, προτιμώ να πηγαίνω στο πρώτο άλμα να κάνω κάτι καλό και να λέω κερδίσαμε από τώρα και να μην έχεις την πίεση. Στους αγώνες στο Τόκιο και στη Βουδαπέστη ήμουν στην τσίτα για μία ώρα. Μετά, για πολλές ώρες μετά τον αγώνα είμαι σαν πεθαμένος, γι’ αυτό δεν χαμογελάω, δεν έχω ενέργεια ούτε να χαρώ, όλες οι αισθήσεις μου είναι πεθαμένες.»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις