Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Χρυσή μπάλα: Ποιος θα την πάρει;
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χρυσή μπάλα: Ποιος θα την πάρει;

Χρυσή μπάλα: Ο Λιονέλ Μέσι θα είναι ο νικητής;

Ανακοινώθηκαν επιτέλους οι υποψήφιοι για την 67η Χρυσή Μπάλα! Το τρόπαιο, που επιβραβεύει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, θα απονεμηθεί στο Παρίσι στις 30 Οκτωβρίου 2023 και αναμένεται να διεκδικήσουν ο Λιονέλ Μέσι και ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Να σημειωθεί, ότι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, θα απουσιάζει από τις υποψηφιότητες.

Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός που κατέκτησε το Μουντιάλ του Κατάρ για πρώτη φορά, θα είναι χωρίς αμφιβολία ο μεγάλος νικητής της βραδιάς. Ο Λιονέλ Μέσι, που έχει ήδη στην κατοχή του 7 χρυσές μπάλες! Όμως και ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει πιθανότητες, αφού κατέκτησε το Champion League με τη Μάντσεστερ Σίτι και ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς από την UEFA.

Οι υποψήφιοί για την Χρυσή μπάλα

Από την πλευρά των γυναικών, υπάρχουν μόνο η Kadidiatou Dianiκαι ηWendie Renard. Από πέρυσι, οι κανόνες για τη Χρυσή Μπάλα έχουν αλλάξει, με τις ατομικές επιδόσεις να αποτελούν πλέον το πρωταρχικό κριτήριο, ενώ το κριτήριο της καριέρας έχει εξαφανιστεί.

Πριν όμως το πάρει ο Μέσι, οι υποψήφιοι για την χρυσή μπάλα ήταν οι Julian Alvarez, Νικολό Μπαρέλα, Jude Bellingham, Καρίμ Μπενζεμά, Yassine Bounou, Kevin De Bruyne, Ruben Dias, Antoine Griezmann, Ilkay Gündogan, Josko Gvardiol, Erling Haaland, Χάρι Κέιν, Randal Kolo Muani, Khvicha Kvaratskhelia, Robert Lewandowski, Emiliano Martinez, Lautaro Martinez, Kylian Mbappé, Λιονέλ Μέσι, Kim Min-jae, Λούκα Μόντριτς, Jamal Musiala, Martin Ødegaard, André Onana, Victor Osimhen, Rodri, Bukayo Saka, Mohamed Salah, Μπερνάρντο Σίλβα και Vinicius Jr.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις