Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Fauda – Ισραήλ: Ο πρωταγωνιστής της σειράς του Netflix στην πρώτη γραμμή της μάχης
ΚΟΣΜΟΣ

Fauda – Ισραήλ: Ο πρωταγωνιστής της σειράς του Netflix στην πρώτη γραμμή της μάχης

Fauda - Ισραήλ: Ο Λίορ Ραζ, ο οποίος παίζει στην επιτυχημένη σειρά βρίσκεται σε επιχείρηση διάσωσης παγιδευμένων οικογενειών

Ο Λίορ Ραζ, ο πρωταγωνιστής της σειράς «Fauda», η οποία προβάλλεται στο Netflix, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις πρώτες γραμμές του Ισραήλ. Σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε στο X/Twitter, ο 51χρονος ηθοποιός φαίνεται μαζί με τον δημιουργό της σειράς, Avi Issacharoff, να πέφτει πίσω από έναν τοίχο καθώς οι πύραυλοι της Χαμάς εκτοξεύονται από πάνω. «Συνοδευόμενος από τον Yohanan Plesner και τον Avi Issacharoff, κατευθύνθηκα προς τα νότια για να συμμετάσχω με τους εκατοντάδες γενναίους “αδελφούς στα όπλα” εθελοντές που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν τον πληθυσμό στο νότιο Ισραήλ. Μας έστειλαν στη βομβαρδισμένη πόλη Σντερότ για να φυγαδεύσουμε δύο οικογένειες», έγραψε ο Ραζ στη λεζάντα της ανάρτησης.

Ο ρόλος του Ραζ στην επιχείρηση διάσωσης δεν έχει επιβεβαιωθεί από Ισραηλινούς αξιωματούχους

Η επιτυχημένη σειρά «Fauda» (σημαίνει χάος στα εβραϊκά) βασίζεται στις πραγματικές εμπειρίες του Ισαχάρωφ στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις. Η πρώτη σεζόν προβλήθηκε το 2015 και θα μεταδοθεί για πέμπτη σεζόν στην πλατφόρμα του Netflix. Ο χαρακτήρας του Ραζ, Doron Kavillio, είναι ένας πράκτορας που κυνηγά έναν τρομοκράτη της Χαμάς που ονομάζεται «The Panther». Επιπλέον, ο Ισραηλινός ηθοποιός έχει συμμετάσχει και σε διεθνείς παραγωγές, όπως στην ταινία «Mary Magdalene» δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ και στο «6 Underground» με τον Ράιαν Ρέινολντς. Επίσης, αναμένεται να εμφανιστεί στο σίκουελ του «Gladiator» του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Σε ανάρτησή του στο Instagram Story, ο Ραζ είχε δηλώσει στο παρελθόν: «Θυμηθείτε ποιος ξεκίνησε τη σφαγή. Η Χαμάς είναι μια οργάνωση που θέλει να καταστρέψει τους Εβραίους και δεν θέλει να μιλήσει για ειρήνη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες». «Όταν ο πόλεμος αρχίσει και η Γάζα υποστεί τις απώλειες, θυμηθείτε ότι μπαίνουμε σε αυτόν τον πόλεμο με βαριά καρδιά, χωρίς να θέλουμε να σκοτώνουμε αθώους», πρόσθεσε ο Ραζ.

Τόσο ο Ραζ όσο και ο Ισαχάρωφ υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής θητείας τους στον ισραηλινό στρατό. Ο Ραζ γεννήθηκε στον οικισμό Ma’ale Adumim στη Δυτική Όχθη από πατέρα Ιρακινό και μητέρα Αλγερινή. Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο, ο Ραζ στρατολογήθηκε στην αντιτρομοκρατική μονάδα, «Duvdevan», που σημαίνει «κεράσι στην κορυφή».Έπειτα, ο Ραζ μετακόμισε στο Λος Άντζελες όπου εργάστηκε ως σωματοφύλακας του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις