Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

08

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καπιτώλιο συναγερμός: Ενεργοποίησε την πυρασφάλεια για να καθυστερήσει κρίσιμη ψηφοφορία
ΚΟΣΜΟΣ

Καπιτώλιο συναγερμός: Ενεργοποίησε την πυρασφάλεια για να καθυστερήσει κρίσιμη ψηφοφορία

Καπιτώλιο συναγερμός: Το γραφείο του Μπάουμαν αναγνώρισε ότι τράβηξε τον συναγερμό, αλλά δήλωσε ότι δεν έγινε επίτηδες

Συναγερμός με την κυριολεκτική έννοια σήμανε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ το Σάββατο, καθώς Δημοκρατικός βουλευτής κατηγορείται πως ενεργοποίησε την πυρασφάλεια, ώστε να καθυστερήσει μία κρίσιμη ψηφοφορία. Ο Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης Τζαμάλ Μπάουμαν, κατηγορείται ότι έθεσε το Σάββατο σε λειτουργεία τον συναγερμό πυρκαγιάς στο κτίριο γραφείων του Καπιτωλίου πριν από την ψηφοφορία για την χρηματοδότηση της ομοσπανδιακής κυβέρνησης. Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Μπάουμαν ότι σκόπιμα προσπάθησε να σαμποτάρει την ψηφοφορία, ξεκινώντας έρευνα για το περιστατικό και προετοιμάζοντας νομοθεσία για την αποβολή του από τη Βουλή. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι ζήτησε να τιμωρηθεί ο Δημοκρατικός βουλευτής, συγκρίνοντάς τον μάλιστα με τους ταραχοποιούς της 6ης Ιανουαρίου που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο.

Το γραφείο του Μπάουμαν αναγνώρισε ότι τράβηξε τον συναγερμό, αλλά δήλωσε ότι δεν έγινε επίτηδες

«Ο κ. Μπάουμαν δεν συνειδητοποίησε ότι θα ενεργοποιούσε συναγερμό κτιρίου καθώς εκείνη την ώρα πήγαινε σε μια επείγουσα ψηφοφορία. Ο βουλευτής λυπάται για οποιαδήποτε σύγχυση», τόνισε σε δήλωσή της η εκρπόσωπός του. Ο Μπάουμαν επέμεινε στους δημοσιογράφους στη συνέχεια ότι τράβηξε τη λαβή του συναγερμού – επειδή νόμιζε ότι θα άνοιγε την πόρτα. Ο συναγερμός σήμανε στο κτίριο γραφείων «Cannon», την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούσαν να ξεκινήσουν την ψηφοφορία για την έκτακτη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, τουλάχιστον για 45 ημέρες ακόμη. Οι Δημοκρατικοί φάνηκαν να προσπαθούν να καθυστερήσουν την έναρξη της ψηφοφορίας, μιας και πολλοί παραπονέθηκαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούσαν να ψηφίσουν πριν προλάβουν οι Δημοκρατικοί να διαβάσουν το νομοσχέδιο.

Τελικά, η ψηφοφορία ξεκίνησε δυόμιση ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη της και οι Δημοκρατικοί ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου, για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στέλνοντάς το στη Γερουσία. Ο ψεύτικος συναγερμός πυρκαγιάς θεωρείται πλημμέλημα στην Περιφέρεια της Κολούμπια και τιμωρείται με φυλάκιση έως και έξι μηνών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις