Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασσελάκης σε Μαρινάκη: Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης σε Μαρινάκη: Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία

Ο νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στην επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

“Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία”, αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στο Twitter. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζει ότι “η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συννενόηση”.

 Παύλος Μαρινάκης για Στέφανο Κασσελάκη: Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε το σημερινό βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, στο οποίο χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς βουλευτές “χειροκροτητές”, που “παράγουν νόμους σε κλειστά γραφεία”. “Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο” ανέφερε, μεταξύ αλλων ο κ. Μαρινάκης.

“Είδα πριν από λίγο, έβγαλε ένα βίντεο, στο οποίο νιώθω χρέος και ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αλλά και ευρύτερα ως ένας άνθρωπος που ασχολείται, παράλληλα με την εργασία του πολλά χρόνια, με τα κοινά σε ένα προφανώς μικρότερο επίπεδο, να πούμε κάποια πράγματα, γιατί χαρακτήρισε “χειροκροτητές” τους βουλευτές, οι οποίοι ψηφίζουν τα νομοσχέδια και είπε, μάλιστα, ότι σε αυτό πρέπει να βάλουμε φωτιά” είπε ο κ. Μαρινάκης.

Κάλεσε δε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες και στο εστιατόριο της Βουλής, αλλά να μάθει βασικές αρχές: “Κατ΄ αρχάς, να πούμε ότι για αρχή επισκέπτεται όλο και περισσότερο το Κοινοβούλιο, αν και εξωκοινοβουλευτικός, ο κ. Κασσελάκης να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες στον χώρο, για να μάθει τους χώρους του Κοινοβουλίου ή στο εστιατόριο, αλλά να μάθει λίγο κάποιες βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”.

“Εγώ δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι έχουν να πουν και οι βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι και εκείνοι έχουν ψηφίσει νομοσχέδια, είτε όταν ήταν στην Κυβέρνηση, είτε όταν ήταν στη συνέχεια στην Αντιπολίτευση; Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε, πριν από λίγο, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράζουμε μια ευχή, να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας μια σοβαρή και αξιόπιστη Αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τώρα. Το αντίθετο βλέπουμε. Ας δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια”.

Δείτε το επίμαχο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις