Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΑΕΚ – Ατρόμητος 2 – 1 highlights: Τρίποντο θρίλερ από την άσπρη βούλα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ – Ατρόμητος 2 – 1 highlights: Τρίποντο θρίλερ από την άσπρη βούλα

ΑΕΚ - Ατρόμητος 2 - 1 highlights: Δείτε τα γκολ

Τα εύκολα… δύσκολα έκανε η ΑΕΚ, αλλά κατάφερε μετά τα διπλά σε Μπράιτον και Λεωφόρο να διευρύνει το σερί των νικών της και να πανηγυρίσει σε ματς-θρίλερ στο τέλος το πρώτο της φετινό τρίποντο στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Ατρόμητο (2-1). Ο Άμραμπατ στο 31′ με εκτέλεση πέναλτι έβαλε μπροστά την ΑΕΚ στο σκορ που είχε την καθολική υπεροχή και πολλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Δεν το βρήκε, τιμωρήθηκε από τον Ατρόμητο που ισοφάρισε με πέναλτι του Αντζιέλσκι στο 89′, έμεινε στην ίδια φάση με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σιντιμπέ, αλλά στο 95′ με νέο εύστοχο πέναλτι του Γκατσίνοβιτς κατάφερε να ξαναπάρει το προβάδισμα και να πανηγυρίσει τη νίκη, με τον Χατζισαφί στην τελευταία φάση του αγώνα να απομακρύνει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή σε κεφαλιά του Αντζιέλσκι!

Ο Ματίας Αλμέιδα να προχώρησε σε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ συγκριτικά με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αφήνοντας εκτός 20άδας τον Λιβάι Γκαρσία προφανώς για να του δώσει ανάσες ξεκούρασης. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, οι Κάλενς και Μήτογλου διατηρήθηκαν στο κέντρο της άμυνας, με τους Χατζισαφί και Σιντιμπέ να ξεκινάνε στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής. Μαζί με τον Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε ο Μάνταλος, με τους Πισάρο και Άμραμπατ στα δύο άκρα και τον Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Πόνσε. Για τον Ατρόμητο ο Κρις Κόουλμαν παρέταξε τον Τσιντώτα στο τέρμα, τους Ντε Μποκ, Ασεβέδο, Τσακμάκη και Κεσχρίντα τετράδα στην άμυνα, τους Έρλινγκμαρκ, Κούντε και Κούεν τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Γιουμπιτάνα και Ρομπάιγ στις πτέρυγες και τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης.

Το 1-0 με Άμραμπατ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας καθολικός επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ που ήταν συνεχώς στην επίθεση, δημιουργούσε ευκαιρίες και είχε κλείσει τον Ατρόμητο στα καρέ του, με τους Περιστεριώτες να μην μπορούν να βγουν ούτε στην κόντρα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Δύο κεφαλιές από στατικές φάσεις του Κάλενς και του Πόνσε στο 20′ και στο 23′ αντίστοιχα δεν βρήκαν στόχο, αλλά ακριβώς μετά το μισάωρο η συντριπτική υπεροχή της Ένωσης έφερε το 1-0. Ο Αραούχο έπιασε μια σουτάρα που τράνταξε το οριζόντιο και στη συνέχεια ο Τσακμάκης γκρέμισε τον Μάνταλο με συνέπεια οι κιτρινόμαυροι να κερδίσουν πέναλτι. Ο Άμραμπατ ευστόχησε και η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο 31′.

Μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους η πίεση της ΑΕΚ εντάθηκε και θα μπορούσε σε διάφορες περιπτώσεις να έρθει και ένα δεύτερο γκολ από πλευράς κιτρινόμαυρων. Η μεγαλύτερη στιγμή ήταν η διπλή ευκαιρία στο 41′ όταν μετά από κάθετη του Αραούχο ο Τσιντώντας απέκρουσε το πλασέ του Πόνσε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης μετά από στρώσιμο του Άμραμπατ ο Σιντιμπέ ανενόχλητος μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Οι κιτρινόμαυροι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές στο 43′ και στο 44′ με Αραούχο και Πόνσε, ενώ στις καθυστερήσεις άγγιξαν για άλλη μια φορά το δεύτερο τέρμα όταν μετά από στατική φάση ο Μήτογλου είδε την κεφαλιά του να ανακόπτεται πάνω στη γραμμή από τον Ασεβέδο.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν χάσει το μυαλό τους και τελικά τιμωρήθηκαν

Η ΑΕΚ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις για να βρει ένα γρήγορο γκολ νωρίς, αλλά ο Πόνσε στο 51′ μετά από έξυπνη κάθετη του Αραούχο νικήθηκε ξανά από τον Τσιντώτα. Ο Κόουλμαν για τον Ατρόμητο που ήταν συνεχώς κλεισμένος πίσω πέρασε στο ματς Γκονθάλεθ, Βαλένσια και Καμαρά ψάχνοντας κάτι δημιουργικά, αλλά στο 59′ στην κόντρα το σουτ του Βαλένσια έφυγε ψηλά άουτ στην πρώτη τελική των φιλοξενούμενων. Ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Αλμέιδα φρέσκαρε τα άκρα και την επίθεσή του με τους Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Τσούμπερ και Ζίνι να περνάνε στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά ο Ατρόμητος που είχε οπισθοχωρήσει ξανά δεν άφηνε χώρους με διπλή ζώνη άμυνας παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ.

Οι Περιστεριώτες στο 77′ πάντως είχαν μεγάλη στιγμή να ισοφαρίσουν με το καλοζυγισμένο σουτ του Γκονθάλεθ να αποκρούεται από τον Στάνκοβιτς. Όσο η ΑΕΚ δεν μετουσίωνε την υπεροχή της με ένα δεύτερο γκολ έπαιζε με τη φωτιά και λίγο έλειψε ο Ατρόμητος να κάνει τη ζημιά ένα λεπτό αργότερα όταν μετά την εκτέλεση του κόρνερ και την απόκρουση του Στάνκοβιτς σε σουτ του Γκονθάλεθ, ο Φριντζόνσον από κοντά βρήκε δίχτυα, αλλά μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Οι κιτρινόμαυροι είχαν χάσει το μυαλό τους και τελικά τιμωρήθηκαν. Στο 86′ ο Αντζιέλσκι έφυγε απέναντι από τον Στάνκοβιτς από πάσα του Καμαρα από κανονική θέση και ο Σιντιμπέ τον ανέτρεψε.

Η ΑΕΚ πήρε με άγχος το τρίποντο

Αρχικά σηκώθηκε η σημαία για οφσάιντ, ωστόσο ο παίκτης του Ατρόμητου καλυπτόταν. Το πέναλτι δόθηκε, ο Σιντιμπέ αντίκρισε την κόκκινη και ο Ατρόμητος με τον Αντζιέλσκι στο 89΄ισοφάρισε σε 1-1 από την άσπρη βούλα με την ΑΕΚ να συνεχίζει με δέκα! Μπαίνοντας στις καθυστερήσεις ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να βρει άμεσα την απάντηση εκ νέου από την άσπρη βούλα. Ο Έρλινγκμαρκ έπεσε άτσαλα πάνω στον Μάνταλο και ο Παπαδόπουλος υπέδειξε πέναλτι. Ο Γκατσίνοβιτς το εκτέλεσε με στυλ… Πανένκα, νίκησε τον Τσιντώτα και έγραψε στο 95′ το τελικό 2-1 λυτρώνοντας την Ένωση.  Ο Ατρόμητος πάντως πήγε να… κλέψει το ματς στο 102′ στην τελευταία φάση του ματς, όταν ο Αντζιέλσκι πήρε την κεφαλιά και ο Χατζισαφί πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή απομάκρυνε σώζοντας τους τρεις βαθμούς για την ΑΕΚ!

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Κάλενς, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γιόνσον (83′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Πισάρο (60′ Γκατσίνοβιτς), Άμραμπατ (60′ Ελίασον), Αραούχο (60′ Τσούμπερ), Πόνσε (60′ Ζίνι)

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Τσιντώτας, Ντε Μποκ, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Κεσχρίντα, Έρλινγκμαρκ, Κούντε (55′ Καμαρά), Κούεν (46′ Γκονθάλεθ), Γιουμπιτάνα (69′ Φριντζόνσον), Ρομπάιγ (55′ Βαλένσια), Βέργος (69′ Αντζιέλσκι)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις