Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κυπριακό: Προκλητικός ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Προκλητικός ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

Ακραία πρόκληση από το βήμα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων και του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Δουβλίνο

Σε μία νέα πρόκληση αναφορικά με την Κύπρο προβαίνει η Άγκυρα. «Ο κατακτητής στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά που κατήργησε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία η οποία ιδρύθηκε το 1960» ισχυρίστηκε με περίσσιο θράσος και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς, από το βήμα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων και του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Δουβλίνο.

«Αποτελεί ευθύνη μου να απαντήσω, εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου, στον εκπρόσωπο της ”Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου” ο οποίος χαρακτήρισε την Τουρκία ”κατακτητή”». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τις εμπρηστικές δηλώσεις ο Κουρτουλμούς και συνέχισε ως εξής: «Ο κατακτητής στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά που κατήργησε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία η οποία ιδρύθηκε το 1960».

«Δεύτερον, καταλαβαίνουμε, εκτιμούμε και υποστηρίζουμε πλήρως την ευαισθησία του Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει το έδαφός του από την 33χρονη κατοχή του Καραμπάχ από την Αρμενία. Το Καραμπάχ θα παραμείνει έδαφος του Αζερμπαϊτζάν μέχρι την ημέρα της κρίσης» συμπλήρωσε κάνοντας τον προκλητικό παραλληλισμό με την περίπτωση της Κύπρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις