Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Σάκκαρη – Αράνγκο 2 – 0 Μεξικό: Πρόκριση στις «4» της Γουαδαλαχάρα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάκκαρη – Αράνγκο 2 – 0 Μεξικό: Πρόκριση στις «4» της Γουαδαλαχάρα

Σάκκαρη - Αράνγκο 2 - 0 Μεξικό: Η Ελληνίδα τενίστρια ξεπέρασε άνετα και το εμπόδιο της Κολομβιανής

Η Μαρία Σάκκαρη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έπαιξε εξαιρετικό τένις και πέρασε στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα! Η Ελληνίδα τενίστρια κόντρα στην άπειρη στο Tour Εμιλιάνα Αράνγκο, χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 22 λεπτά για να πάρει το εισιτήριο για τις «4» της διοργάνωσης (6-3, 6-4). Η Σάκκαρη άγγιξε την τελειότητα στο πρώτο σετ, καθώς σέρβιρε με… εξωγήινα νούμερα (79.8% πρώτο σερβίς, 82.6% κερδισμένοι πόντοι) και με ένα break στα μισά του, ουσιαστικά κλείδωσε το 1-0. Και στο δεύτερο βρήκε πρώτη break, βρήκε δύο και έκλεισε εύκολα την πρόκριση. Στις 03:00 ξημερώματα Παρασκευής, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Καρολίν Γκαρσία. Σήμερα έκλεισε το ματς με 75% στο πρώτο σερβίς και 79% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, ποσοστά που την οδήγησαν και χθες σε εύκολη νίκη.

Η Μαρία άρχισε με love game, όμως αμέσως μετά η Αρανγκό ισοφάρισε και έφτασε σε τριπλό break point χάρη σε αβίαστα λάθη της Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια έμεινε ψύχραιμη, πήγε σε μεγάλα ράλι ψάχνοντας ασφαλή χτυπήματα και αναγκάζοντας την αντίπαλό της σε λάθη, για να ανατρέψει το 0-40 και να πάρει προβάδισμα 2-1. Εκεί που κινδύνεψε με break, τελικά το έκανε αμέσως μετά χάρη σε μία τρομερή επιστροφή που έβγαλε στον κρίσιμο πόντο του game και στο σερβίς της δημιούργησε διαφορά ασφαλείας (4-1). Η Αράνγκο πήγε σε μεγάλα ράλι και τα λάθη της Σάκκαρη, έφεραν μείωση του σκορ στο 4-2, όμως η Μαρία διόρθωσε τα λάθη και έφτασε εύκολα στο 5-2. Η Σάκκαρη στο σερβίς της αντιπάλου της είχε τρία set point να κάνει το 1-0, όμως τα έχασε και έπρεπε να σερβίρει η ίδια να πάρει το πρώτο σετ, το οποίο έκλεισε στο 6-3 μετά από 36 λεπτά.

Στα ημιτελικά με λίγο άγχος η Σάκκαρη

Με το καλημέρα στο δεύτερο σετ, η Σάκκαρη βρέθηκε με τρεις ευκαιρίες για break, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Η Μαρία ισοφάρισε και αμέσως μετά… ολοκλήρωσε αυτό που άφησε στη μέση στο πρώτο game, κάνοντας το 2-1 μετά από πόντους που εξελίχθηκαν σε μεγάλα ράλι. Η Σάκκαρη έμεινε στο πλάνο και στα ράλι της Αρανγκό είτε την υποχρέωνε σε λάθη, είτε έβρισκε ανοιχτό πεδίο για winners, με αποτέλεσμα να φτάσει στο 4-1 με δεύτερο break. Η Μαρία κράτησε το σερβίς της κι έφτασε στο 5-1, με την Αράνγκο να μένει στο ματς, αλλά την Σάκκαρη να πηγαίνει στο σερβίς στο 5-2 για την πρόκριση.

Εκεί η Αράνγκο κατάφερε από λάθη της Ελληνίδας τενίστριας να κάνει το πρώτο της break στο ματς την κατάλληλη στιγμή και να μειώσει σε 5-3, ενώ ακολούθησε ένα εύκολο game για το 5-4. Η Σάκκαρη είχε άλλη μία ευκαιρία να κλείσει το ματς στο σερβίς της και να αποφύγει το… θρίλερ κι αυτή τη φορά τα κατάφερε και σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις