Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσαντάκιας “τρόμος” για γυναίκες οδηγούς σε φανάρια ή περίπτερα
ΕΛΛΑΔΑ

Τσαντάκιας “τρόμος” για γυναίκες οδηγούς σε φανάρια ή περίπτερα

Στα χέρια των Αρχών

Εφιάλτης «πάνω στις δύο ρόδες» για δεκάδες ανύποπτες γυναίκες – οδηγούς των αυτοκινήτων τους. Ένας 42χρονος «τσαντάκιας» πάνω σε μοτοσικλέτες, που άλλαζε τακτικά, στην προσπάθειά του να αρπάξει τις τσάντες των γυναικών-στόχων του, δεν δίστασε να στείλει δύο από αυτές στα νοσοκομεία.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Όσον αφορά τη μία, πέρασε με τη ρόδα πάνω από το πόδι της (!) έξω από περίπτερο, όπου είχε σταθμεύσει να αγοράσει κάτι ενώ επίσης παρέσυρε με τη μηχανή άλλη γυναίκα, όταν κι εκείνη επιχείρησε να κάνει το ίδιο. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας  Βορειοανατολικής Αττικής, έχουν εξιχνιάσει, έως τώρα, δύο ληστείες, 24 κλοπές και πέντε κλοπές τροχοφόρων. Ο συγκεκριμένος συλληφθείς, διέπραττε ακόμη και πέντε αρπαγές τσαντών σε λίγες ώρες, όπως είχε παρατηρηθεί σε Νέα Ιωνία, Μαρούσι. Ο 42χρονος συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Αγία Βαρβάρα,  στο πλαίσιοο αναζήτησης του δίκυκλου με το οποίο ο αναζητούμενος για καιρό 42χρονος είχε διαπράξει ,μία ακόμη αρπαγή τσάντας. Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων, λέει η Αστυνομία,. ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει τον έλεγχο, με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν.

«Στη συνέχεια»,  επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «εγκατέλειψε τη μηχανή σε πυλωτή πολυκατοικίας και εισήλθε σε αυτή προκειμένου να χάσουν τα ίχνη του, πλην, όμως, ακινητοποιήθηκε μετά από λίγο από ανωτέρω αστυνομικούς, αντιστεκόμενος σθεναρά κατά τη δέσμευση του». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος δράσης του.

Λέει η Αστυνομία:

«Ο  42χρονος, κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούνταν με δίκυκλο, αναζητώντας γυναίκες οδηγούς που μετακινούνταν με τα αυτοκίνητα τους και είχαν εναποθέσει τις τσάντες τους στο κάθισμα του συνοδηγού. Ακολούθως, τις προσέγγιζε με χαμηλή ταχύτητα από την πλευρά του συνοδηγού και όταν οι γυναίκες ακινητοποιούσαν προσωρινά το όχημα, κατά κύριο λόγο, σε ερυθρό σηματοδότη, εκμεταλλευόμενος το ανοιχτό παράθυρο του συνοδηγού, αφαιρούσε αιφνιδιαστικά τις τσάντες τους. Έπειτα, τρεπόταν σε φυγή με την ευελιξία που του παρείχε το δίκυκλο στην επικρατούσα κυκλοφοριακή συμφόρηση, αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα. Οι «επιχειρησιακές» μηχανές, που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των κλοπών-ληστειών, είτε δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε είχαν κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο.

Κράνος ή καπέλο

Επίσης, φορούσε κράνος ή καπέλο με σκοπό να καλύψει τα χαρακτηριστικά του και να δυσχεράνει την επακόλουθη ταυτοποίηση του από τις αστυνομικές αρχές, καθώς είχε ποινικό παρελθόν και ενδεχομένως οι παθούσες να τον αναγνώριζαν από τις φωτογραφίες υπόπτων». Στη συνέχεια αναλύονται οι συνθήκες υπό τις οποίες τραυμάτισε τις δύο γυναίκες: «Η σκληρότητα, που επιδείκνυε στα θύματά του, αποτυπώνεται σε δύο περιπτώσεις, που οι γυναίκες, είχαν σταθμεύσει προσωρινά τα αυτοκίνητα τους, έξωθεν περιπτέρων και προσπάθησαν να ανακτήσουν τις τσάντες τους.

Την πάτησε με τη… ρόδα στο πόδι

Στην πρώτη περίπτωση που σημειώθηκε κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στη Νίκαια, η παθούσα αντιλήφθηκε την κλοπή της τσάντας της από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να τον αποτρέψει, με τον 42χρονο να της ασκεί σωματική βία και κατά τη διαφυγή του, την πάτησε στο δεξιό αστράγαλο με τη ρόδα του κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε αυτή τη φορά ως μέσο τέλεσης της πράξης του. Στη δεύτερη περίπτωση που έλαβε χώρα μέσα Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, η παθούσα αποπειράθηκε να τον εμποδίσει να ολοκληρώσει τον εγκληματικό σκοπό του, με τον 42χρονο να θέτει σε λειτουργία το δίκυκλο και να την παρασύρει, τραυματίζοντας την». Από τις διενεργηθείσες έρευνες κατασχέθηκαν το κράνος που φορούσε, ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη τέλεση των πράξεων και το «επιχειρησιακό» δίκυκλο (τύπου scooter).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις