Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ρώτησες την Τζένη ευθέως πως νιώθει που παντρεύεται, εμένα δεν θα μου κάνεις ποτέ αυτήν την ερώτηση»
LIFESTYLE

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ρώτησες την Τζένη ευθέως πως νιώθει που παντρεύεται, εμένα δεν θα μου κάνεις ποτέ αυτήν την ερώτηση»

"Και θέλω κάποια στιγμή να μου την κάνεις. Δεν ισχύει αυτήν τη στιγμή στα ελληνικά δεδομένα" τόνισε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Για τον επερχόμενο γάμο της ρωτήθηκε η Τζένη Μελιτά σε συνέντευξή της στο περιοδικό Hello! και στον Γιάννη Βίτσα. Με αφορμή τη συγκεκριμένη αναφορά, ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για το δικαίωμα που θα έπρεπε να υπάρχει στον γάμο και για το ομόφυλα ζευγάρια.

Άρα, ο γάμος θα γίνει σε κλειστό κύκλο.

Τ.Μ.: Σε πολύ κλειστό κύκλο! Θα γίνει για να πούμε με τον σύντροφό μου: «Αγαπιόμαστε, είμαστε μαζί εννέα χρόνια, ας δούμε τι έρχεται».

Φ.Σ.: Με αφορμή αυτά που λέτε, επανέρχομαι στο θέμα που συζητήσαμε νωρίτερα. Και αναρωτιέμαι… Ο γάμος στη σημερινή εποχή είναι κάτι το οποίο επιβάλλει η κοινωνία; Όχι. Είναι όμως ένα κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ζήσουν. Ρώτησες την Τζένη ευθέως πως αισθάνεται που παντρεύεται. Εμένα δεν θα μού κάνεις ποτέ αυτήν την ερώτηση. Και θέλω κάποια στιγμή να μου την κάνεις. Δεν ισχύει αυτήν τη στιγμή στα ελληνικά δεδομένα. Για ποιο λόγο μπορεί να ζητάμε εμείς το δικαίωμα στο γάμο; Κοινωνικά δεν θα μας αποφέρει τίποτα, όμως είναι σημαντικό για τον ίδιο τον άνθρωπο και τον σύντροφό του, αλλά και για τους υπόλοιπους απέναντί του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ξεπερασμένος, ότι δεν χρειάζεται. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό στη ζωή των ανθρώπων. Τον χαίρονται και πιστεύω ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτόν.

Σε ενοχλεί που δεν συμβαίνει;

Φ.Σ.: Δεν με ενοχλεί. Έχω το δικαίωμα. Είμαι ισότιμο μέλος της κοινωνίας και έχω δικαίωμα να το ζητώ. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος τι είναι ο γάμος και γιατί γίνεται. Τον ζητάμε διότι είμαστε ισότιμα μέλη της κοινωνίας κι αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά όχι μόνο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά για όλη την ανθρωπότητα.

Φώτης Σεργουλόπουλος: Γιατί τα παιχνίδια να είναι μπλε και ροζ;
Σεργουλόπουλος: Ο γιος μου ρώτησε γιατί οι γυναίκες δεν κάνει να δείχνουν το στήθος τους και δεν ήξερα τι να απαντήσω

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις