Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Φώτης Σεργουλόπουλος γιος: «Τον έχω ασφαλίσει σε περίπτωση που κάνει ζημιά σε μουσείο»
LIFESTYLE

Φώτης Σεργουλόπουλος γιος: «Τον έχω ασφαλίσει σε περίπτωση που κάνει ζημιά σε μουσείο»

«Έχω ασφαλίσει τον γιο μου σε περίπτωση που κάνει ζημιά σε μουσείο»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Τζένη Θεωνά και τις «Μαμά-δες» έδωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο πλατό της δικής του εκπομπής στην ΕΡΤ. Ο παρουσιαστής μίλησε για την εκπομπή του, τις αγωνίες του, τον έρωτα και τον γιο του. «Η μεγαλύτερη αγωνία μου μέχρι να ξεκινήσει η εκπομπή ήταν αν αυτό που είχα στο μυαλό μου θα γινόταν και έγινε γιατί και εγώ ήμουν έτοιμος και το κανάλι» ανέφερε για την εκπομπή «Πρωίαν σε είδον».«Ο έρωτας δεν έχει στρατηγική, μπορεί να στην σκάσει και χωρίς να έχεις εμπειρία ενώ η τηλεόραση θέλει εμπειρία. (…) Είναι κινητήρια δύναμη, μπορεί να σε κάνει να κουνήσεις πράγματα, να αγνοήσεις πράγματα. Αυτό που έχει λειτουργήσει σε μένα είναι να θαυμάζω τον άλλον, να τον εμπιστεύομαι, να τον αγαπάω», επισήμανε.

«Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα στερεότυπα για τα φύλα»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχεια στη διάκριση των φύλων. «Αυτό που έχω παρατηρήσει με τον γιο μου είναι ότι στα καταστήματα παιχνιδιών χωρίζονται σε αγορίστικα ή κοριτσίστικα, όλα είναι μπλε ή ροζ. Ένα παιδί μπορεί να θέλει ένα από τα δύο παιχνίδια χωρίς αυτό να το επηρεάσει στη συμπεριφορά του και την ταυτότητα φύλου του», εξήγησε. Τι κρίμα ένα αγοράκι να μην πάρει στα χέρια του μία κούκλα ή ένα καρότσι και να γίνει στο μέλλον ένας καλός μπαμπάς, θα μεγαλώσει χωρίς να καταλάβει ότι θα γίνει ένας καλός μπαμπάς που θα βοηθήσει την οικογένειά του, θα αλλάξει ένα μωρό», συνέχισε. «Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα στερεότυπα για τα φύλα. Άσε τα παιδιά μπροστά στα παιχνίδια να επιλέξουν», είπε.

«Φιλάω πολύ, αγκαλιάζω πολύ, δηλώνω αγάπη, θαυμασμό στο παιδί μου»

Μιλώντας για την πατρότητα και αν ήθελε πάντα να γίνει μπαμπάς διευκρίνισε: «Δεν είναι σίγουρο ότι το ήθελα πάντα. Ήταν κάτι που έκρυβα από τον εαυτό μου, κάτι που είχα αποκλείσει για μένα. Είχα άλλα πράγματα στο μυαλό μου. Αυτό το πράγμα ωρίμασε μετά από σκέψη. Υπάρχουν πολλά πράγματα στους άνδρες και στις γυναίκες που αγαπούν το ίδιο φύλο ότι δεν εκφραζόμαστε δημοσίως, γιατί μας έχει απαγορευτεί να εκφράζουμε την αγάπη για τον σύντροφό μας. Είχαμε μάθει να μην εκφραζόμαστε». Αυτό θέλει δουλειά για να φύγε από πάνω σου. Όταν άρχισε μια εξωστρέφεια τότε αγάπησα τα παιδιά. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό το κλικ. Ό,τι θέλει ο καθένας θα κάνει, δεν οφείλει σε κανέναν, στον εαυτό του οφείλει. Δεν ήταν αυτοσκοπός μου να μιλήσω. Τη ζωή μου κάνω, τη δουλειά μου κάνω. Απλούστατα, τώρα μιλάμε πολύ ελεύθερα, πριν από δέκα χρόνια δεν θα γινόταν», εξήγησε ο παρουσιαστής.

«Φιλάω πολύ, αγκαλιάζω πολύ, δηλώνω αγάπη, θαυμασμό στο παιδί μου. Είναι λίγο σαν τον έρωτα. Αισθάνομαι ότι η αγάπη προς το παιδί είναι σαν να είσαι ερωτευμένος. Στον έρωτα συμβαίνουν τα ίδια πράγματα. Σκεφτόμουν ότι τον δικό μου μπαμπά δεν τον έχω δει τρυφερό. Και μου έχει λείψει αυτό. Πότε με φίλαγε ο μπαμπάς μου; Αυτό δεν έκανε εμένα να μην είναι τρυφερός στο παιδί μου. Ίσα ίσα είμαι περισσότερο. Δεν θα τον πουν φλούφλη τον μπαμπά αν ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το παιδί του», εξήγησε χαρακτηριστικά.

«Η απροσδόκητη αποκάλυψη»

Ο παρουσιαστής έκανε και μία απροσδόκητη αποκάλυψη για τον γιο του. «Όταν ασφαλίζεις ένα παιδί μπορείς να το ασφαλίσεις για πολλά πράγματα και υπήρχε σε ένα ασφαλιστήριο αυτός ο όρος, κάνω ζημιά σε μουσεία, όχι μόνο στη Γαλλία, παγκοσμίως. Έχει αυτή την ασφάλεια», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις