Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

24

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ασανσέρ – δυστύχημα στο Μπαλί: Έσπασε το καλώδιο, βουτιά θανάτου για εργαζομένους
ΚΟΣΜΟΣ

Ασανσέρ – δυστύχημα στο Μπαλί: Έσπασε το καλώδιο, βουτιά θανάτου για εργαζομένους

Ασανσέρ - δυστύχημα στο Μπαλί: Ο σεφ του θερέτρου, Κετούτ Σουβιαρτάμ, είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πώς άκουσε κραυγές πριν από τη συντριβή

Τραγικό θάνατο βρήκαν σε θέρετρο του Μπαλί της Ινδονησίας πέντε εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο, όταν έσπασε το ατσάλινο καλώδιο ενός ασανσέρ με αποτέλεσμα ο ανελκυστήρας να κάνει βουτιά 100 μ. τρυπώντας την οροφή κτιρίου στο έδαφος. Οι τρεις γυναίκες και οι δύο άνδρες ηλικίας 10 έως 24 ετών εργάζονταν στο Ayuterra Resort στο Ουμπούντ όταν μπήκαν την περασμένη Παρασκευή στο γυάλινο ασανσέρ, που μεταφέρει τους επισκέπτες σε έναν απόκρημνο λόφο. Όμως ένα ατσάλινο καλώδιο έσπασε ξαφνικά και το ασανσέρ έκανε βουτιά με αποτέλεσμα να καταλήξει στο έδαφος μέσα σε πάταγο. Ο σεφ του θερέτρου, Κετούτ Σουβιαρτάμ, είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πώς άκουσε κραυγές πριν από τη συντριβή του ασανσέρ κι ότι έσπευσε να βοηθήσει τα θύματα, ενώ ειδοποίησε και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Δύο από τους εργαζόμενους σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ οι άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου άφησαν αργότερα την τελευταία τους πνοή. Η αστυνομία ερευνά τώρα γιατί έσπασε το καλώδιο και αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι το ασανσέρ δεν διέθετε φρένο έκτακτης ανάγκης και λειτουργούσε μόνο με ένα ατσάλινο σύρμα.

Το ασανσέρ καλύπτει μια κεκλιμένη διαδρομή μεταξύ των εγκαταστάσεων του θέρετρου στο επίπεδο του εδάφους και του καταλύματος πάνω στο λόφο. Προσφέρει εκπληκτική θέα στη γύρω περιοχή γι’ αυτό και αποτελεί πόλο έλξης για τους Instaramers. Οι επισκέπτες στο θέρετρο έχουν μεταφερθεί σε άλλο σημείο, ενώ οι Αρχές ερευνούν το τραγικό περιστατικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις