Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρβιτσιώτης Πειραιάς: Νέα συγγνώμη στην οικογένεια του Αντώνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης Πειραιάς: Νέα συγγνώμη στην οικογένεια του Αντώνη

Βαρβιτσιώτης Πειραιάς: Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε πως θα ήταν ο πρώτος που θα είχε παραιτηθεί "σε περίπτωση που υπήρχε ευθύνη που με εμπλέκει".

Συγγνώμη από την οικογένεια του 36χρονου Αντώνη, που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, όταν πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξε από τον καταπέλτη, ζήτησε εκ νέου ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ. “Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του Αντώνη αν θεώρησε πως με τον τρόπο που εκφράστηκα εξισώνω το θύτη και το θύμα”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός προσθέτοντας πως ο θάνατος του 36χρονου προκαλεί “σοκ και δέος” καθώς πρόκειται για ένα “έγκλημα πρωτοφανές στην ναυτοσύνη”.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι αναμένει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, στην εταιρία, το πλήρωμα και τους λιμενικούς. “Έχουν παραβιαστεί σχεδόν όλοι οι κανόνες και η βασική αρχή της ναυτοσύνης”, σημείωσε και κατέληξε πως ο ίδιος θα ήταν ο πρώτος που θα είχε παραιτηθεί “σε περίπτωση που υπήρχε ευθύνη που με εμπλέκει”. Υπενθυμίζεται ότι και χτες, ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε συγγνώμη για τη διατύπωσή του σχετικά με το έγκλημα στο Blue Horizon, στην οποία εξίσωνε το θύμα με τους θύτες.

Με tweet του ανέφερε: “Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας”.

Η φράση που προκάλεσε αντιδράσεις

Η επίμαχη φράση που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν: “Εγώ θεωρώ ότι σήμερα αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουνε κι αυτοί που θρηνούνε για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μισθό, ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία”. Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου ζητάει την αποπομπή του: “Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει τον κ. Βαρβιτσιώτη γι’ αυτά που είπε. Δεν αρκεί να ανακαλέσει”.

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταδικάσει ο Μητσοτάκης την απάνθρωπη δήλωση Βαρβιτσιώτη

“Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση”, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε χθεσινή ανακοίνωσή του. “”Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία””, είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας”, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. “Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη”.

Βαρβιτσιώτης: Αδιανόητο να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προέβη χτες στην ακόλουθη δήλωση: “Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τον τραγικό θάνατο στον οποίο οδήγησαν με τις ενέργειές τους μέλη του πληρώματος του πλοίου “Blue Ηοrizon”, τον 36χρονο συνάνθρωπό μας Αντώνη Καργιώτη.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Καταδικάζουμε τους ναυτικούς για τις παράνομες πράξεις τους. Αλλά και για το γεγονός ότι δεν τήρησαν τον απαράγραπτο κανόνα που αιώνες τώρα οι Έλληνες ναυτικοί τιμούν: να σώζουν τους ανθρώπους στη θάλασσα και όχι να τους πετούν σε αυτή, κάτω μάλιστα απ’ αυτές τις συνθήκες. Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τον ρόλο που έχει για την απόδοση των ποινικών ευθυνών των υπαιτίων του τραγικού γεγονότος. Ζήτησα τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ για τις διοικητικές ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του θανατηφόρου περιστατικού.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια του θύματος ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει”.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα – Να τον αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης

“Ο κ. Βαρβιτσιώτης όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη για την απάνθρωπη δήλωση του, που προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή, αλλά έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Ντροπή του”, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, απαντώντας στις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι “μετά από όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να τον αποπέμψει από τη θέση του”, ενώ σχολιάζει ότι “όσο αργεί τόσο επιβεβαιώνει ότι τον καλύπτει”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις