Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα καλύτερα ελληνικά πιάτα: Ποια μπήκαν στα 50 καλύτερα του κόσμου
PLUS

Τα καλύτερα ελληνικά πιάτα: Ποια μπήκαν στα 50 καλύτερα του κόσμου

"Εσπασαν" το... ιταλικό σερί

Όταν κάποιος σκέφτεται φαγητό με ζυμαρικά, στο μυαλό του έρχεται αμέσως η Ιταλία, καθώς αυτά τα πιάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κουζίνα αυτής της χώρας. Το Taste Atlas, το μέσο που δημιουργεί λίστες με γνωστά, αλλά και λιγότερα γνωστά φαγητά μέσα από τις αξιολογήσεις του κόσμου, επιβεβαιώνει πλήρως πως Ιταλία σημαίνει ζυμαρικά. Τώρα ήρθε η σειρά της λίστας με τα κορυφαία φαγητά με ζυμαρικά στον κόσμο και φυσικά η Ιταλία όχι απλά πρωταγωνιστεί, αλλά σχεδόν έχει μονοπώλιο. Από τα 50 φαγητά της λίστας, τα 42 ανήκουν στην ιταλική κουζίνα.

Η Ελλάδα όμως μπαίνει… σφήνα στη λίστα με πέντε πιάτα, ενώ υπάρχουν ακόμα δύο από την Κροατία και ένα από την Γαλλία. Όσον αφορά στα ελληνικά πιάτα της λίστας λοιπόν, στην 7η θέση βρίσκεται το γιουβέτσι, στην 20η το παστίτσιο, στην 35η η αστακομακαρονάδα, στην 43η τα μακαρόνια με κιμά και στην 47η η μανέστρα (κριθαράκι).

Στο No. 1 βρίσκονται οι Pappardelle al cinghiale (παπαρδέλες με αγριογούρουνο) ενώ η εμβληματική καρμπονάρα βρίσκεται στη 2η θέση. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι ταλιατέλες ραγού μπολονέζ, τα κλασσικά λαζάνια μπολονέζ και το λιγκουίνι με όστρακα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις