Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Νεκρός μπασκετμπολίστας Γαλλια: Σοκ για τον Βατί – Κατέρρευσε στην προπόνηση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νεκρός μπασκετμπολίστας Γαλλια: Σοκ για τον Βατί – Κατέρρευσε στην προπόνηση

Νεκρός μπασκετμπολίστας Γαλλια: Ο Βατί είχε ιστορικό με την καρδιά του

Σοκ στο παγκόσμιο μπάσκετ προκαλεί ο θάνατος του πρώην διεθνούς μπασκετμπολίστα, Λουντοβίκ Βατί, ο οποίος ήταν σε κώμα μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη στη διάρκεια προπόνησης. Σύμφωνα με την Equipe και άλλα γαλλικά ΜΜΕ ο 34χρονος φόργουορντ προπονούνταν με ερασιτεχνική ομάδα της Τουλούζης, όταν κατέρρευσε στο γήπεδο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

«Όπως όλη η Γαλλία, είμαι σοκαρισμένος από αυτά τα τρομερά νέα», ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ζαν Πιερ Σιουτά. «Ο Λουντοβίκ, μαζί με τον Νικολά Μπατούμ, ήταν ένας από τους βασικούς παίκτες της γενιάς 1988-1989 που σημάδεψαν την ιστορία του γαλλικού μπάσκετ. […] Όλοι κρατάμε τις αναμνήσεις από έναν άνθρωπο με απέραντο ταλέντο μέσα στο γήπεδο και μεγάλη ευγένεια εκτός γηπέδων».

Οι γιατροί έβαλαν αμέσως τον Βατί σε μηχανική υποστήριξη, με τον πρώην Γάλλο διεθνή να πέφτει σε κώμα μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη. Τελικά, όπως έκανε γνωστό ο πρώην ατζέντης του, Ολιβιέ Μαζέ, ο μπασκετμπολίστας δεν τα κατάφερε κι έφυγε από τη ζωή.

Ο Βατί είχε ιστορικό με την καρδιά του, αφού αναγκάστηκε να βάλει τέλος στην επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία 24 ετών του με καρδιολογικό πρόβλημα. Θεωρούταν ταλέντο ισάξιο του Νικολά Μπατούμ, όταν σταμάτησε και συνέχισε να αγωνίζεται σε ερασιτεχνικές ομάδες. Κατέγραψε έξι συμμετοχές στην εθνική Γαλλίας, ενώ μέχρι να αποσυρθεί από το επαγγελματικό μπάσκετ, αγωνίστηκε σε Ορτέζ, Ορλεάν και Γκραβελίν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις