Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το ψάρεμα στον Πηνειό εξιχνιάζει εγκληματικές ενέργειες!
ΕΛΛΑΔΑ

Το ψάρεμα στον Πηνειό εξιχνιάζει εγκληματικές ενέργειες!

Σε λίγα λεπτά ο χώρος αποκλείστηκε για την παραλαβή του

Πήγε με όλα του τα σύνεργα για ψάρεμα γουλιανού στα νερά του Πηνειού και αντί για το είδος γατόψαρου, «έβγαλε» καλάσνικοφ και κινητοποίησε την Αστυνομία!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το πολεμικό όπλο (ΑΚ 47) που έχει ριχτεί από τον κάτοχό του εδώ και καιρό στα νερά του θρυλικού Πηνειού, ήταν σφηνωμένο στα πέδιλα της γέφυρας. Όταν ο 44χρονος, ερασιτέχνης ψαράς από την Αλβανία, αντίκρισε το πολεμικό όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί από συμμορίες αλλοδαπών και ημεδαπών σε εγκληματικές ενέργειες στη χώρα μας, τηλεφώνησε στην Αστυνομία.

Σε λίγα λεπτά ο χώρος αποκλείστηκε για την παραλαβή του. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, που το περισυνέλεξαν ήταν πλήρως οξειδωμένο, δείγμα ότι βρισκόταν στα νερά του ποταμού αρκετό καιρό. Το ίδιο συμβαίνει και με τον  σειριακό αριθμό του αυτόματου με την τρομακτική διατρητική ικανότητα, όπως έγραψε η «Ελευθερία». Αυτό, όμως,  ελπίζεται ότι με την μεθοδική εργασία που θα ακολουθήσει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας να επανακτηθεί.

Xώρα προέλευσης

Αν αυτό καταστεί δυνατό, τότε θα γνωρίζουν σίγουρα τη χώρα προέλευσης, που, πάντως, εικάζεται ότι είναι η Αλβανία. Από εκεί και μετά το ζητούμενο είναι ποιος η ποιοι ήταν οι κάτοχοι του πολεμικού όπλου, οι οποίοι, σε άγνωστη στιγμή, πήραν την απόφαση να το εξαφανίσουν στα νερά του Πηνειού για να μην πέσει στα χέρια της Αστυνομίας. Θεωρείται από αστυνομικές πηγές  με  βέβαιο ότι για να καταφύγουν σε αυτή την ενέργεια τα άτομα που το είχαν στην κατοχή τους παράνομα, το έχουν χρησιμοποιήσει, έχουν δηλαδή πυροβολήσει σε άγνωστη ενέργεια με αυτό.

Για τον λόγο αυτόν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων μαζί με το καλάσνικοφ έχουν αποσταλεί και όλοι οι κάλυκες που προέρχονται από όμοια όπλα και οι οποίοι έχουν ανευρεθεί από αστυνομικούς σε τόπους διάπραξης εγκληματικών ενεργειών(ένοπλες ληστείες με πυροβολισμούς, καταδιώξεις, ανθρωποκτονίες). Μέσα από αυτές τις ενέργειες πιθανότατα θα προκύψει και η ομάδα των κακοποιών που έχει δράσει με αυτό το όπλο.

Άλλωστε και στο παρελθόν πολεμικά όπλα, που χρησιμοποιήθηκαν σε δολοφονίες, που συντάραξαν τη χώρα, έχουν βρεθεί με τρόπο τυχαίο από ερασιτέχνες της θάλασσας, στους βυθούς. Όμως, η αναστάτωση από ανευρέσεις πολεμικού υλικού, δεν σταματάει εδώ.

Χειροβομβίδες στην Ακράτα

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε και στην Ακράτα όταν ο  εμβρόντητος ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας, ενημέρωσε ότι καθώς ξεκαθάριζε άχρηστα σ αυτόν αντικείμενα, βρήκε 20 οξειδωμένες χειροβομβίδες, παλαιού τύπου και μεγάλο αριθμό από σφαίρες! Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του Τοπικού Τμήματος, οι οποίοι  έκαναν επιτόπια έρευνα και διενεργούν προανάκριση για να εξακριβωθεί η προέλευση των πυρομαχικών, ενώ το πολεμικό υλικό παρελήφθη από κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις