Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μαύρισμα διατήρηση: Το μυστικό για διάρκεια
PLUS

Μαύρισμα διατήρηση: Το μυστικό για διάρκεια

Μαύρισμα διατήρηση: Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω

Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου χαρακτηρίζονται από μια γλυκόπικρη προσμονή για τη νέα σεζόν, αλλά και μια νοσταλγία για τις μέρες των διακοπών… Τώρα σίγουρα αναρωτιέστε με τι κουράγιο θα επιστρέψετε στο γραφείο και πώς να διατηρήσετε το μαύρισμα του καλοκαιριού. Μπορεί για το πρώτο να μην έχουμε βρει την απάντηση, ωστόσο παρακάτω ακολουθούν όλα τα μυστικά που λύνουν τη δεύτερη απορία σας.

Με την επιστροφή σας στην πόλη θα πρέπει να αντικαταστήστε απολεπιστικό προϊόν σας με ένα πιο ήπιο scrub με μικρούς κόκκους. Εναλλακτικά, προτιμήστε την απολέπιση με τη βοήθεια μιας λούφας ή της σκληρής επιφάνειας του σφουγγαριού, χωρίς όμως να τρίβετε με ένταση για να διατηρήσετε όσο περισσότερο μπορείτε το μαύρισμά σας.

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω εάν θέλετε να μαυρίσετε και έπειτα να διατηρήσετε αναλλοίωτο το χρώμα σας. Θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας περιποίησής τόσο του προσώπου, όσο και του σώματος όλο το χρόνο, πόσω μάλλον μετά το καλοκαίρι που θέλετε να επιμηκύνετε το χρόνο ζωής του μαυρίσματός σας. Μην ξεχνάτε επίσης τη σημασία της ενυδάτωσης εκ των έσω με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού και ενυδατικών φρούτων και λαχανικών, όπως το καρπούζι και το αγγούρι.

Διατροφή

Αν και δεν έχει αποδειχθεί, υπάρχουν όμως τροφές που προσφέρουν ουσίες, οι οποίες λειτουργούν επικουρικά, φροντίζοντας τόσο το μαύρισμα όσο και την καλή εικόνα της επιδερμίδας. Οι κρυμμένοι “θησαυροί” των τροφών, ακούν στον όνομα βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C, σελήνιο, ψευδάργυρος και φυσικά τα καροτονοειδή: β-καροτίνη (που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α), λυκοπένιο και λουτεΐνη. Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά βρίσκονται σε αφθονία σε τροφές όπως τα καρότα, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, το πεπόνι, το μαρούλι, τις ντομάτες, το καρπούζι και το σπανάκι.

Φτιάξ’ το μόνη σου

Οι κρέμες ενίσχυσης του φυσικού μαυρίσματος και autobronzant ή ένα spray tan σε κέντρο αισθητικής μπορεί να διατηρήσει την ψευδαίσθηση του μαυρισμένου δέρματος για όσο διάστημα επιλέξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις