Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μικρολίμανο κλοπή αυτοκινήτου: Ο επιχειρηματίας και ο.. διακινητής μεταναστών
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρολίμανο κλοπή αυτοκινήτου: Ο επιχειρηματίας και ο.. διακινητής μεταναστών

Μικρολίμανο κλοπή αυτοκινήτου: Το ΙΧ βρέθηκε στα χέρια διακινητή για τη μεταφορά μεταναστών στον Έβρο - Τι δηλώνει ο επιχειρηματίας

Aυτοκίνητο που εκλάπη στις 24 Αυγούστου από τον Πειραιά εμφανίζεται λίγες ώρες αργότερα σε βίντεο που ανέβασε διακινητής μεταναστών στον Έβρο. Σε αυτό ακούγεται αραβική μουσική και 12 μετανάστες να προσπαθούν να χωρέσουν μέσα στο ίδιο αμάξι, ώστε να περάσουν από τα σύνορα. Το αυτοκίνητο ανήκει σε διευθυντή γνωστού εστιατορίου στο Μικρολίμανο και βρέθηκε στα χέρια διακινητή για τη μεταφορά μεταναστών.

Ο ιδιοκτήτης μιλώντας στο MEGA, αναφέρει: «Αυτός είναι διακινητής και δεν… Δηλαδή κυκλοφορεί, είναι σαν να μπαίνει στο σπίτι σας, στο σπίτι μου, στο σπίτι του αλλουνού, να το κλέβει, να το βγάζει φωτογραφία και να το δημοσιεύει και να λέει κοιτάξτε».

«Εγώ είδα το βίντεο, δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω, αν έπρεπε να σοκαριστώ, αν έπρεπε να εξοργιστώ, με όλο αυτό δηλαδή που γίνεται. Εγώ δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους που έβαλε στο αυτοκίνητο, μακάρι να είναι καλά οι άνθρωποι. Αλλά ο συγκεκριμένος που πήρε το αυτοκίνητο πρέπει να βρεθεί» προσθέτει ο ιδιοκτήτης του ΙΧ.

Η κλοπή έγινε στις 24 Αυγούστου

Ο ιδιοκτήτης επέστρεψε με το ΙΧ σπίτι του, στην Καστέλλα, και λίγο αργότερα κοιμήθηκε: «Μπήκα μέσα κοιμήθηκα, ξυπνάει το πρωί ο αδελφός μου, μου λέει: ”το αυτοκίνητο δεν είναι εδώ”, του λέω ”τι εννοείς;” μου λέει: «δεν είναι εδώ ρε συ».

Γνωστοποίησε την κλοπή στο διαδίκτυο και λίγες ώρες μετά παίρνει την πρώτη πληροφορία. «Κάνω μήνυση κατά αγνώστων για κλοπή και περίπου 13:00, 13:30 το μεσημέρι. Μια κλήση μου κάνουν από τα διόδια της Μουσθένης έξω από τη Θεσσαλονίκη και μου λέει ένας τύπος, ο οποίος είδε τη δημοσίευση, γιατί εγώ κινητοποιήθηκα κατευθείαν στα social, το έκανα δημοσίευση στο Facebook, στο Instagram, παντού. Με πήρε τηλέφωνο, μου λέει: ”μόλις είδα τη φωτογραφία σου στο facebook”. Εγώ δεν τον ήξερα τον άνθρωπο αυτόν.

Και μου λέει: ”Να ξέρεις ότι το αυτοκίνητο μόλις πέρασε μπροστά από τα διόδια, το είδα με τα μάτια μου”. Το αυτοκίνητο καταλήγει στον Έβρο. Εντοπίζεται από αστυνομικούς με ανοιχτό το καπό χωρίς τη μπαταρία. «Βρέθηκε κατά τις 19:00, 20:00 η ώρα το απόγευμα, έπειτα από καταδίωξη, γιατί κινητοποιήθηκε και η αστυνομία, βρέθηκε έπειτα από καταδίωξη, στο Σουφλί ανάμεσα στο Μέγα Δέρειο σε κάτι χωριά, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παρατημένο. Αυτοί παράτησαν το αυτοκίνητο εκεί και εξαφανίστηκαν» αναφέρει ο ιδιοκτήτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις