Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δασκάλα Ινδία: Σάλος, έβαλε παιδιά να χτυπήσουν μαθητή
ΚΟΣΜΟΣ

Δασκάλα Ινδία: Σάλος, έβαλε παιδιά να χτυπήσουν μαθητή

Δασκάλα Ινδία: «Γιατί τον χτυπάτε τόσο μαλακά; Χτυπήστε τον πιο δυνατά», ακούγεται να λέει στα παιδιά

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, στο οποίο μία δασκάλα στην Ινδία ζητά από τους μαθητές της να χαστουκίσουν έναν μουσουλμάνο συμμαθητή τους. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται η δασκάλα ενός ιδιωτικού σχολείου στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές στην Ινδία να διατάσσει τους μαθητές της να χαστουκίσουν έναν 7χρονο συμμαθητή τους, επειδή έκανε λάθος στην προπαίδεια. «Γιατί τον χτυπάτε τόσο μαλακά; Χτυπήστε τον πιο δυνατά», ακούγεται να λέει η δασκάλα στα παιδιά, την ώρα που το αγόρι στέκεται όρθιο και κλαίει, σε ένα βίντεο του οποίου την αυθεντικότητα επιβεβαίωσε η τοπική αστυνομία. Μάλιστα, λίγο μετά η δασκάλα ζητά από τους μαθητές να χτυπήσουν το αγόρι και στην πλάτη αφού το πρόσωπό του είχε αρχίσει να κοκκινίζει.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Σατιαναράγιαν Πραζαπάτ, επιβεβαίωσε ότι το επίμαχο βίντεο είναι αυθεντικό και δήλωσε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην ινδουίστρια δασκάλα, ενώ σημείωσε πως η οικογένεια του αγοριού έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Παράλληλα αποκάλυψε πως η δασκάλα είχε πει στα παιδιά ότι οι μουσουλμάνοι μαθητές, οι μητέρες των οποίων δεν έδιναν αρκετή προσοχή στα μαθήματά τους, «ήταν κακομαθημένοι».

Ινδία: Διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταγγέλλουν εδώ και χρόνια την αύξηση των διακρίσεων εις βάρος των μουσουλμάνων στην Ινδία, κυρίως μετά την εκλογή στην πρωθυπουργία της χώρας το 2014 του εθνικιστή, ινδουιστή Ναρέντρα Μόντι. Σημειώνεται πως το κρατίδιο Ούταρ Πραντές κυβερνάται από το 2017 από το κυβερνών κόμμα BJP ενώ επικεφαλής του είναι ο Γιόγκι Αντιτιανάθ, ένας ινδουιστής μοναχός, τον οποίο πολλοί θεωρούν διάδοχο του Μόντι.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ραούλ Γκάντι, κατηγορεί από την πλευρά του το BJP ότι ενθαρρύνει τη μισαλλοδοξία. «Η διασπορά του δηλητηρίου των διακρίσεων στο μυαλό αθώων παιδιών, η μετατροπή αυτού του ιερού χώρου που είναι το σχολείο σε χώρο υποκίνησης του μίσους (…) είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας εκπαιδευτικός για τη χώρα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις