Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό ο Ναρέντρα Μόντι – Προηγήθηκε συνάντηση με την ΠτΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό ο Ναρέντρα Μόντι – Προηγήθηκε συνάντηση με την ΠτΔ

Ναρέντρα Μόντι: Είναι η πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια.

Με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες στην Ηρώδου Αττικού, καθώς και γεύμα εργασίας σε κεντρικό ξενοδοχείο μεταξύ εκπροσώπων θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων της Ινδίας και ελληνικών εταιριών. Νωρίτερα ο Ινδός πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη, καθώς είναι η πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, από το 1983, όταν επισκέφθηκε τη χώρα μας η Ίντιρα Γκάντι. Λίγη ώρα μετά την άφιξη του στην Αθήνα, ο Ινδός πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

 «Προσβλέπω σε μια παραγωγική επίσκεψη»

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μόντι τόνισε: «Προσγειώθηκα στη Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας – Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη  και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα». Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η έλευση Μόντι είναι ένα ορόσημο, που σηματοδοτεί τη βούληση και των δύο πλευρών να επανεκκινήσουν, να διευρύνουν τις ελληνο-ινδικές σχέσεις, αλλά και να εδραιώσουν την οικονομική συνεργασία στο ανώτατο επίπεδο.

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε γεωπολιτική, αλλά και οικονομική πύλη της Ινδίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, όπως σημειώνουν ήδη μετά το Brexit, το Νέο Δελχί αναζητεί εναλλακτικές οδούς προς την Ευρώπη, με τη θέση της Ελλάδας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων να αποτελεί ιδανική γέφυρα προς την Ευρώπη, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμη

Στην Αθήνα ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι– Ενθουσιώδης υποδοχή από τους Ινδούς στη χώρα μας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις