Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψαχνά φωτιά τώρα: Στάλθηκε μήνυμα 112 για ετοιμότητα
ΕΛΛΑΔΑ

Ψαχνά φωτιά τώρα: Στάλθηκε μήνυμα 112 για ετοιμότητα

Ψαχνά φωτιά τώρα: Έντονες συνθήκες αέρα και υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην περιοχή

Δυο φωτιές ξέσπασαν σήμερα (21/8) το πρωί στα Ψαχνά Ευβοίας, με συνθήκες αέρα και υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες ξεκίνησαν ταυτόχρονα. Παράλληλα στάλθηκε μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η πρώτη πυρκαγιά είναι πίσω από το Πανεπιστήμιο Ψαχνών στην περιοχή Προφήτης Ηλίας και η δεύτερη στη θέση Καλκαντρί.

Στα σημεία επιχειρούν πυροσβέστες από την Χαλκίδα και το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Ψαχνών υπό τις οδηγίες του διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας Εύβοιας κ Ψαρού και του διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας κ. Μαυρίδη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στην περιοχή Προφήτης Ηλίας καίει αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη φωτιά στην Εύβοια

«Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κατάσταση είναι τρομακτικά δύσκολη. Μπροστά βρέχει φωτιά, οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί και η ατμόσφαιρα πολύ ξερή», είπε ο διοικητής της πυροσβεστικής Κώστας Ψαρρός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις