Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

25

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μελόνι Αλβανία: «Ντρέπομαι που μας συζητάνε γι’ αυτό τον λόγο»
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι Αλβανία: «Ντρέπομαι που μας συζητάνε γι’ αυτό τον λόγο»

Μελόνι Αλβανία: Η πρώτη τοποθέτηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού για το περιστατικό με τους συμπατριώτες της σε εστιατόριο της Αλβανίας

Η Τζόρτζια Μελόνι τοποθετήθηκε στο Twitter για το περιστατικό που έγινε viral με τους συμπατριώτες της και το εστιατόριο στην Αλβανία. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ανέφερε σε ανάρτησή της πως αισθάνεται «ντροπή» για το γεγονός πως η χώρα της συζητείται γι’ αυτό τον λόγο στον υπόλοιπο κόσμο, πρόσθεσε πως η ίδια πλήρωσε τον λογαριασμό, χωρίς να χαρακτηρίζει «κάτι σπουδαίο» την κίνηση αυτή, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή της για την αντίδραση της αντιπολίτευσης στην Ιταλία.

Η ανάρτηση της Τζόρτζια Μελόνι

«Ενώ βρισκόμουν στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός Ράμα μου διηγήθηκε την ιστορία 4 Ιταλών που έφυγαν από ένα τοπικό εστιατόριο χωρίς να πληρώσουν τον λογαριασμό. Ο εστιάτορας, αφού οι εικόνες της απόδρασης είχαν γίνει viral, είπε ότι εξακολουθούσε να είναι χαρούμενος γιατί οι συμπατριώτες μας έφαγαν καλά και ήταν ευτυχισμένοι.

Ντράπηκα, γιατί η Ιταλία που θέλω να εκπροσωπώ δεν είναι ένα έθνος που συζητιέται στο εξωτερικό για αυτά τα πράγματα, που δεν σέβεται τη δουλειά των άλλων, που νομίζει ότι είναι αστείο να εξαπατά τους άλλους. Έτσι αποφάσισα να ζητήσω από τον πρέσβη να πάει να εξοφλήσει τον λογαριασμό, τον οποίο πλήρωσα εγώ η ίδια. Δεν έκανα τίποτα σπουδαίο, στην πραγματικότητα δεν το ανέφερα καν.

Ωστόσο, ακόμη και αυτό δημιούργησε αντιδράσεις στην Ιταλία, από μια αντιπολίτευση που προφανώς προτιμά μια άλλη εικόνα της Ιταλίας. Λυπάμαι γιατί ήλπιζα ότι τουλάχιστον σε κάτι τόσο ασήμαντο θα μπορούσαμε όλοι να συμφωνήσουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις