Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μελόνι Αλβανία: Κατηγορήθηκε για λαϊκισμό η πρωθυπουργός από μερίδα της αντιπολίτευσης
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι Αλβανία: Κατηγορήθηκε για λαϊκισμό η πρωθυπουργός από μερίδα της αντιπολίτευσης

Μελόνι Αλβανία: Το βίντεο με τους Ιταλούς τουρίστες που το έσκασαν από το εστιατόριο χωρίς να πληρώσουν τον λογαριασμό των περίπου 80 ευρώ έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μπορεί η Τζόρτζια Μελόνι να έσπευσε να σώσει το γόητρο της Ιταλίας, στέλνοντας τον πρέσβη της χώρας της στην Αλβανία να πληρώσει το φέσι Ιταλών τουριστών σε εστιατόριο στο Μπεράτι, αλλά μερίδα της αντιπολίτευσης κατηγορεί την πρωθυπουργό για λαϊκισμό. Το βίντεο με τους τέσσερις Ιταλούς τουρίστες που το έσκασαν από το εστιατόριο χωρίς να πληρώσουν τον λογαριασμό των περίπου 80 ευρώ έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την προβολή του από τα αλβανικά δίκτυα και την έκταση που έδωσαν στο θέμα.

«Δεν μας έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Ας ελπίσουμε να κάνουν κάτι καλό με τα λεκ, που δεν πλήρωσαν», σχολίασε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο αλβανικό δίκτυο Report TV διευκρινίζοντας ότι οι τιμές στο ρεστοράν του είναι κανονικές κι ότι πριν την κοπανήσουν οι τέσσερις τζαμπατζήδες, τον είχαν ευχαριστήσει για την ποιότητα του φαγητού. Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε στη συνάντησή του στην Αυλώνα με την προσκεκλημένη του, Ιταλίδα πρωθυπουργό, και την παρέα της.

«Όλοι γέλασαν με το περιστατικό, εκτός από την Μελόνι»

Όταν ανέφερε το επεισόδιο με τους τζαμπατζήδες Ιταλούς τουρίστες «όλοι γέλασαν, εκτός από την Μελόνι, που κατέβασε τα μούτρα και διέταξε τον πρέσβη: “Πήγαινε και πλήρωσε τον λογαριασμό αυτών των ηλιθίων, σε παρακαλώ και και κάντε μια δήλωση! Η Ιταλία δεν μπορεί να χάσει τον σεβασμό στο εξωτερικό”». Ωστόσο, η κίνηση της Μελόνι προκάλεσε την έντονη κριτική μερίδας της αντιπολίτευσης στην Ιταλία, που κατηγόρησε την πρωθυπουργό για λαϊκισμό κι ότι χρησιμοποιήθηκαν χρήματα των φορολογουμένων για να εξοφληθεί το φέσι των τζαμπατζήδων τουριστών.

«Γιατί να προωθήσουμε αυτό τον τρόπο τον τουρισμό στην Αλβανία και να μην υιοθετήσουμε το ίδιο κριτήριο στην Ιταλία; Να το πούμε απλά: Αν πας σε ιταλικό beach bar κι αφήσεις απλήρωτο τον λογαριασμό των 200 ευρώ για ομπρέλα και ξαπλώστρα, θα παρέμβει η κυβέρνηση», ειρωνεύτηκε την Μελόνι η Ντανιέλα Ρουφίνο του κόμματος “Αzione”. «Αν η Τζόρτζια ήθελε να υπερασπιστεί το ιταλικό πνεύμα, τα κατάφερε πολύ καλά: κάντε ό,τι θέλετε, πληρώνει η Πανταλόνε», σχολίασε ο Ρικάρντο Μάγκι, γραμματέας του “+Europe”, ενώ άλλοι τόνισαν ότι η Μελόνι έπρεπε να πληρώσει με δικά της λεφτά κι όχι των φορολογουμένων τον απλήρωτο λογαριασμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Edi Rama (@ediramaal)

Διευκρινίσεις από την ιταλική πρεσβεία στην Αλβανία

Μετά τον ντόρο η ιταλική πρεσβεία στα Τίρανα έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις ως προς το ποιος πλήρωσε τελικά το φέσι με ανάρτησή της στο Facebook: «Όσον αφορά στο υπόλοιπο του λογαριασμού του εστιατορίου στο Μπεράτι, που δεν πληρώθηκε από τους Ιταλούς τουρίστες, διευκρινίζεται ότι η πληρωμή έγινε με προσωπικά κεφάλαια της πρωθυπουργού Μελόνι μέσω της Πρεσβείας, η οποία περιορίστηκε στη φυσική πραγματοποίηση της πληρωμής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις