Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκουαρδιόλα δηλώσεις: «Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω χοληστερίνης»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκουαρδιόλα δηλώσεις: «Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω χοληστερίνης»

Γκουαρδιόλα δηλώσεις: Με αφορμή τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ο τεχνικός της Μάντσεστερ σχολίασε ότι για τη βία «φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου»

Στη βία στον αθλητισμό, στις κοινωνικές ανισότητες, αλλά και στον ρατσισμό αναφέρθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.  Ο τεχνικός της Σίτι που είναι στην Αθήνα λόγω του Σούπερ Καπ Ευρώπης μίλησε στην Cosmote TV  για περιστατικά χουλιγκανισμού όπως αυτό της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και σημείωσε: «Φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει η μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω της ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία, κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση».  Για την ιστορία ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ο 2ος πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής ποδοσφαίρου στον κόσμο μετά τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο άνθρωπος που οδήγησε τους “Πολίτες” στην κατάκτηση του Champions League πριν από λίγους μήνες στην Πόλη εισπράτει 22,41 εκατ. ευρώ το χρόνο ή 1,87 εκατ. ευρώ τον μήνα και 431,050 ευρώ την εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις