Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κάρυστος φωτιά τώρα: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
ΕΛΛΑΔΑ

Κάρυστος φωτιά τώρα: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Κάρυστος φωτιά τώρα: Eπιχειρούν 58 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Μελισσώνας Καρύστου στην Εύβοια. Οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο τους ενώ πνέουν και ισχυροί άνεμοι, ωστόσο δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή. Eπιχειρούν 58 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 11, Αυγούστου και στο δήμο Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης: “Μικρής έκτασης φωτιά κοντά στην διασταύρωση της Κεράμειας εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Η φωτιά προκλήθηκε από καλώδιο της ΔΕΗ με αποτελέσματα να υπάρξει διακοπη ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ σε λίγη ώρα θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλη την δημοτική ενότητα Ελυμνίων. Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής και η φωτιά έσβησε εγκαίρως”.

38 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 38 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Επιπλέον, άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, σε αγροτοδασική έκταση στην Πελεή Κρανιδίου Αργολίδας. Επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις