Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Τζέισον Στέιθαμ παιδικά χρόνια: Από πλανόδιος πωλητής στην κορυφή του Χόλιγουντ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζέισον Στέιθαμ παιδικά χρόνια: Από πλανόδιος πωλητής στην κορυφή του Χόλιγουντ

Τζέισον Στέιθαμ παιδικά χρόνια: Οι δουλειές που έκανε για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του

Μπορεί πλέον, ο Τζέισον Στέιθαμ να είναι ο δημοφιλής Βρετανός σταρ των ταινιών δράσης, που όλοι γνωρίζουν, όμως κανείς δεν πίστευε πως η ζωή του θα εξελιχθεί έτσι, όταν ήταν ακόμα πλανόδιος πωλητής. Η ζωή του δεν ήταν πάντοτε, στα φώτα της δημοσιότητας, όπως συμβαίνει σήμερα. Κατά τα εφηβικά του χρόνια, ο Τζέισον Στέιθαμ πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές, μέχρι να φτάσει στην κορυφή.  Γεννημένος στις 26 Ιουλίου 1967 στο Shirebrook του Derbyshire της Αγγλίας, ο Τζέισον Στέιθαμ δεν είχε εύκολα παιδικά χρόνια. Η οικογένειά του αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, ενώ πολλές φορές μετά δυσκολίας τα έβγαζαν πέρα.

Προσπαθώντας να βοηθήσει την οικογένειά του ασχολήθηκε με διάφορες περιστασιακές δουλειές, μεταξύ των οποίων η πώληση πλαστών κοσμημάτων στους δρόμους. Αυτή η εμπειρία βέβαια, του χρησίμευσε αργότερα όπως έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του, ως πηγή έμπνευσης για τους μελλοντικούς κινηματογραφικούς του ρόλους. Η ζωή του πήρε διαφορετική τροπή, όταν τον ανακάλυψε ο διάσημος σκηνοθέτης Γκάι Ρίτσι. Παρατηρώντας το εντυπωσιακό υπόβαθρο του Στέιθαμ στις πολεμικές τέχνες, τον πρόσθεσε στο καστ της κωμωδίας «Lock, Stock and Two Smoking Barrels» που κυκλοφόρησε το 1998 και γνώρισε τελικά, μεγάλη επιτυχία.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του ηθοποιού

Ο ρόλος του επιτήδειου απατεώνα «Bacon», που υποδύθηκε ο ηθοποιός γοήτευσε αμέσως το κοινό και τους ανθρώπους της βιομηχανίας, που είδαν στον Στέιθαμ έναν μελλοντικό σταρ. Πολύ γρήγορα, καθιερώθηκε ως ο ιδανικός ηθοποιός για ταινίες δράσης. Η σωματική του διάπλαση, οι άψογες πολεμικές του ικανότητες, καθώς και ο τρόπος που «γράφει» στον φακό βοήθησαν στο να γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς. Βέβαια, δεν ξέχασε τον άνθρωπο που τον ανακάλυψε και συνεργάστηκε ξανά με τον Γκάι Ρίτσι στις ταινίες «Snatch» του 2000 και «Revolver», το 2005. Τότε, «βαφτίστηκε» κι επίσημα «ηθοποιός».

Ο ρόλος ωστόσο, που τον εδραίωσε στον χώρο του θεάματος ήρθε το 2002. Ο Στέιθαμ εξασφάλισε τον ρόλο του «Φρανκ Μάρτιν», ενός ικανότατου οδηγού στην ταινία «The Transporter». Η επιτυχία της ταινίας ήταν αρκετή για να ακολουθήσουν ακόμα δύο μέρη. Αν και από τότε, το όνομά του συνδέθηκε αμέσως με τις ταινίες δράσεις, ο Τζέισον Στέιθαμ δεν είπε «όχι» και σε άλλους ρόλους. Δεν δίστασε να υποδυθεί έναν κωμικό ρόλο στην ταινία «Spy», το 2015, ούτε όμως και να δοκιμάσει τον εαυτό του στο δράμα του 2008, «The Bank Job» και στη συνέχεια, στο «Parker» το 2013.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις