Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απτόητος Κιμ Γιονγκ Ουν δοκιμάζει νέα όπλα
ΚΟΣΜΟΣ

Απτόητος Κιμ Γιονγκ Ουν δοκιμάζει νέα όπλα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Περιοδεία στα εργοστάσια των όπλων

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να περιοδεύει σε εργοστάσια όπλων, να επιθεωρεί εργοστάσια του πυροβολικού, ακόμα και να πυροβολεί με όπλα προκειμένου να τα δοκιμάσει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες το Σάββατο, δήλωσε ότι οι εικόνες δείχνουν τον Κιμ να περιηγείται σε εργοστάσιο παραγωγής ενός «συγκροτήματος πυροβολικού μεγάλου διαμετρήματος» και να δίνει «επιτόπια καθοδήγηση» σε εργαζόμενους σε μια εγκατάσταση για «στρατηγικούς πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη». Αναφέρθηκε επίσης ότι ο Κιμ έδωσε «σημαντικές κατευθύνσεις» σχετικά με την «ανάπτυξη ικανοτήτων για τη σειριακή παραγωγή νέων πυρομαχικών».

 

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών έρχεται εν μέσω μιας περιόδου αυξημένης έντασης στην κορεατική χερσόνησο και φαίνεται να είναι η τελευταία επίδειξη δύναμης από την Πιονγκγιάνγκ. Τον Ιούλιο, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με δύο μοντέλα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) στο πλαίσιο των εορτασμών της για την ανακωχή του πολέμου της Κορέας, γνωστή ως Ημέρα της Νίκης από την Πιονγκγιάνγκ, παρόλο που η εξαντλητική σύγκρουση έληξε σε αδιέξοδο και η χερσόνησος διαιρέθηκε.

 

Οι πύραυλοι Hwasong-18 -οι νεότεροι ICBM της Πιονγκγιάνγκ με στερεά καύσιμα, οι οποίοι πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι έχουν το βεληνεκές να στοχεύσουν όλες τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες- οδηγήθηκαν στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ στην πρωτεύουσα και ακολούθησε ο Hwasong-17, ένας ICBM με υγρά καύσιμα. Σε μια άλλη επίδειξη δύναμης τον ίδιο μήνα η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, οι οποίοι προσγειώθηκαν στη θάλασσα μεταξύ της κορεατικής χερσονήσου και της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις