Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ: Ζαχαριάδης για Αθήνα – «Χουνέρι» με Παππά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζαχαριάδης για Αθήνα – «Χουνέρι» με Παππά

ΣΥΡΙΖΑ Αθήνα: Αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφθηκε τον Νίκο Παππά για να τον πείσει να κατέβει υποψήφιος και μετά άλλο όργανο του κόμματος τον απέρριψε.

Με επικό τρόπο ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η οποία ήταν σε εξέλιξη από το απόγευμα της Πέμπτης (03/08) για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων που θα στηρίξει το κόμμα. Τελικά και μετά από παρασκήνιο που θύμιζε έντονα σοβιετική ένωση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επέλεξε τον Κώστα Ζαχαριάδη ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας με την «Ανοιχτή Πόλη».

Από την άλλη, η υποψηφιότητα του διεθνούς μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά απορρίφθηκε καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους προκειμένου να κατέβει ως υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως τον κ. Παππά, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την υποψηφιότητά του, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του κόμματος προκειμένου να τον μεταπείσει. Το πέτυχαν, για να τον απορρίψει λίγο αργότερα άλλο όργανο του κόμματος. Οι σκέψεις του αναμένονται με ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά συγκέντρωσε 25 ψήφους κατά, 14 ψήφους υπέρ και 1 λευκό. Από την άλλη ο Κώστας Ζαχαριάδης συγκέντρωσε 17 ψήφους, ο Νίκος Φίλης 15 ενώ 7 μέλη έριξαν λευκή ψήφο. Επίσης, στην Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα.Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήδη έχει ανακοινώσει την στήριξή του στον Γιώργο Γαβρίλη στον Πειραιά, στον Βασίλη Αϊβαλή στην Πάτρα, στον Απόστολο Καλογιάννη στη Λάρισα, στον Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Αγρίνιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις