Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τζέιμι Λι Κέρτις για την τρανς κόρη της: Η διάσημη ηθοποιός υπερασπίζεται δημόσια τη Ρούμπι
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζέιμι Λι Κέρτις για την τρανς κόρη της: Η διάσημη ηθοποιός υπερασπίζεται δημόσια τη Ρούμπι

Η Τζέιμι Λι Κέρτις στο πλευρό της τρανς κόρης της -«Θα υπερασπιστώ το δικαίωμα ύπαρξής της»

Η Τζέιμι Λι Κέρτις υπερασπίζεται την τρανς κόρη της, Ρούμπι, σε νέα συνέντευξή της. Σε συνέντευξη της με τον συμπαρουσιαστή του Morning Joe, Joe Scarborough, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε πριν ξεκινήσει η απεργία της SAG-AFTRA, η 64χρονη ηθοποιός μίλησε για το νέο της graphic novel Mother Nature και για την 25χρονη κόρη της Ρούμπι, η οποία είναι τρανσέξουαλ. «Αυτή η ζωή έχει να κάνει με την αγάπη», ανέφερε η Κέρτις στον Scarborough. «Το να είσαι γονιός έχει να κάνει με την αγάπη και αγαπώ τη Ruby. Την αγαπώ. Οι άνθρωποι έχουν πει: “Είσαι τόσο σπουδαία που δέχεσαι την αγάπη της”. Τι είναι αυτά που λες; Αυτή είναι η κόρη μου, αυτό το ανθρώπινο ον ήρθε σε μένα και μου είπε: ‘Αυτή είμαι εγώ’», είπε. Η Τζέιμι Λι Κέρτις, έχει αποκτήσει τις δύο κόρες της – τη Ruby και την Annie, 34 ετών – με τον 75χρονο σήμερα σύζυγό της Christopher Guest. Η Ruby, η οποία παντρεύτηκε τη σύντροφό της Kynthia τον Μάιο του 2022, αποκάλυψε ότι είναι τρανς στη μητέρα και στον πατέρα της, το 2020.

«Και η δουλειά μου είναι να πω: ‘Καλώς ήρθες σπίτι’. Θα αγωνιστώ και θα υπερασπιστώ το δικαίωμά της να υπάρχει σε όποιον ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει. Και υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι».

Τζέιμι Λι Κέρτις: Οι μάχες της με τον εθισμό στα οπιοειδή

Στη συνέντευξη με τον Scarborough, η Τζέιμι Λι Κέρτις μίλησε επίσης για την πρόσφατη guest εμφάνισή της στη σειρά The Bear του Hulu ως Donna Persada, τη μητριάρχη της δυσλειτουργικής οικογένειας του πρωταγωνιστή Carmy που παλεύει με τον εθισμό. Η Κέρτις έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για τους δικούς της αγώνες με τον εθισμό στα οπιοειδή και για το περίπλοκο οικογενειακό ιστορικό εθισμού της. Αυτή τη φορά, αναφέρθηκε στο πώς η εμπειρία της ήταν διαφορετική από εκείνη της Ντόνα. «Είμαι απίστευτα τυχερή που αυτή δεν ήταν η δική μου πορεία», λέει η Κέρτις. «Πήγαινα προς τα εκεί… Και αν η φαιντανύλη ήταν τόσο εύκολα διαθέσιμη όσο είναι σήμερα στους δρόμους, θα ήμουν νεκρή. Η νηφαλιότητα απλά τα έκανε όλα απολύτως ξεκάθαρα».

«Προφανώς, προσπαθώ να μάθω πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι δεν ξέρω τα πάντα. Και ξυπνάω κάθε μέρα νηφάλια, λέγοντας: ‘Δεν τα ξέρω όλα. Δεν ξέρω πολλά. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία δεν ξέρω. Και υπάρχουν πολλά από αυτά που πρέπει να μάθω”». Μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό People το 2021, η διάσημη ηθοποιός μίλησε για τη μάθηση από την κόρη της Ruby. «Είναι σαν να μιλάς μια νέα γλώσσα», είπε. «Είναι να μαθαίνεις νέα ορολογία και νέες λέξεις. Είμαι καινούργια σε αυτό. Δεν είμαι κάποια που προσποιείται ότι ξέρει πολλά γι’ αυτό. Και θα τα θαλασσώσω, θα κάνω λάθη. Θα ήθελα να προσπαθήσω να αποφύγω να κάνω μεγάλα λάθη».

«Να επιβραδύνεις λίγο την ομιλία σου. Γίνεσαι λίγο πιο προσεκτικός σε αυτά που λες», εξήγησε. «Πώς το λες. Και πάλι κάνεις λάθη, εγώ έκανα λάθη σήμερα δύο φορές. Είμαστε άνθρωποι».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evan Ross Katz (@evanrosskatz)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις